![Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben](https://kep.index.hu/1/0/4789/47895/478954/47895456_3651446_53df732bca5b9398fe2a4560c7de55d0_wm.jpg)
Egyedényes csirkefajitas: a fantasztikus fogás egyszerűen készül
Az ízletes étel roppanós paprikákkal dúsítva készül: színes és finom, és a pikáns ízek dominálnak benne.
Az ízletes fogást egy nem várt helyzet szülte. Azt tudni kell rólam, hogy nem igazán szeretek vásárolni, de természetesen muszáj. A kötelezőt igyekszem letudni, minél praktikusabb formában: szeretek több napra vásárolni, ha lehet, egész hétre, aztán, ahogy fogy a készlet, töltöm. A múltkor elég sok teendőm akadt, így a vásárlás elmaradt, vacsora azonban kellett. A hűtő tartalmára kellett hagyatkoznom, így készült el ez a paradicsomos csirkemell.
Ez a recept a listámon marad, a jövőben is elkészítem, de egy-két újítást eszközölök majd rajta. Például cukkinit is keverek hozzá, és tejszínnel is felöntöm. És talán leszek annyira merész, hogy tésztát is adok hozzá, hadd puhuljon benne a pasta, tálalásnál pedig reszelt sajttal is megkoronázom.
A húst tetszés szerint vágjuk fel, ha szeretnénk, klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal.
Vegyünk elő egy magas falú serpenyőt, hevítsünk benne egy kevés olajat, majd a húst mindkét oldalán süssük meg (oldalanként 5-8 perc alatt). A megsült húst szedjük tányérra.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd abban a serpenyőben, amelyben a hús sült, dinszteljük üvegesre. Ezután a megmosott, félbevágott paradicsomot keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és bazsalikommal, majd tegyük vissza a húst a serpenyőbe, és főzzük alacsony láng felett 10-20 percig. (Ha szükségesnek érezzük, 1 dl vizet is önthetünk alá.)
A kész húst tésztával vagy rizzsel kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu