
Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé
A sült krumplinak könnyedén új értelmet adhatsz, ha egy kis dijoni mustárral sütöd meg. Így a néha már-már unalmasnak tűnő krumpli rögtön új köntösbe öltözik.
Egy hosszú nap után, amikor már nem vágyik másra az ember, minthogy vízszintesbe helyezhesse magát, arról sem feledkezhet meg, hogy előtte azért valami laktató, mégis egyszerű fogást egyen.
Nekünk pedig pontosan ez adta az ötletet: ha van otthon például pár szem krumpli, 1-2 kaliforniai paprika és némi hagyma, akkor bizony ebből is ki tudunk hozni valami egészen finomat.
A krumplit hámozzuk meg és szeleteljük fel vékonyan.
A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel vékony szeletekre.
A hagymát tisztítsuk meg és szintén vágjuk fel vékonyra.
Egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten melegítsük fel az olívaolajat.
Adjuk hozzá a krumplit és süssük kb. 5 percig.
Ezután adjuk hozzá a paprikát és a hagymát is, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
Süssük tovább gyakori keverés mellett, amíg a krumpli megpuhul. Ez kb. 15 perc.
Tálaljuk melegen akár magában, akár húsok mellé, sőt, még akár másnap reggelre is klassz lesz a friss kenyér mellé.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu