Egyserpenyős pirult krumpli: sült paprika színesíti

4
Nyomtatás
egyyserpenyos-krumpli
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyserpenyős krumpli titka annak egyszerűségében rejlik, hiszen csupán 3 fő hozzávalóból készül.

Egy hosszú nap után, amikor már nem vágyik másra az ember, minthogy vízszintesbe helyezhesse magát, arról sem feledkezhet meg, hogy előtte azért valami laktató, mégis egyszerű fogást egyen.

Nekünk pedig pontosan ez adta az ötletet: ha van otthon például pár szem krumpli, 1-2 kaliforniai paprika és némi hagyma, akkor bizony ebből is ki tudunk hozni valami egészen finomat. 

Egyserpenyős pirult krumpli

egyserpenyos-krumpli

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 80 ml olívaolaj
  • 6 db krumpli
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozzuk meg és szeleteljük fel vékonyan.

A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel vékony szeletekre.

A hagymát tisztítsuk meg és szintén vágjuk fel vékonyra.

Egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten melegítsük fel az olívaolajat.

Adjuk hozzá a krumplit és süssük kb. 5 percig.

Ezután adjuk hozzá a paprikát és a hagymát is, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.

Süssük tovább gyakori keverés mellett, amíg a krumpli megpuhul. Ez kb. 15 perc.

Tálaljuk melegen akár magában, akár húsok mellé, sőt, még akár másnap reggelre is klassz lesz a friss kenyér mellé.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon