Mutatós, pillekönnyű habcsóktekercs: bogyós gyümölcsökkel lesz a legfinomabb

htcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mutatós, légies desszert bármilyen szezonális gyümölccsel gazdagítható, lehet az cseresznye, meggy, ribizli, áfonya, de mixelve is a tekercs töltelékébe kerülhetnek a finomságok.

A habcsók vagy habkarika kapcsán sokaknak a karácsony jut eszébe, pedig ez a desszert az év bármelyik napján elkészíthető. Nyáron fagyi mellé lehet kínálni, és azt se feledd, hogy a pavlova is habcsókalappal készül. A mennyei tortát színpompás gyümölcsökkel lehet izgalmassá varázsolni, de légies és gyönyörű rolád is készülhet habcsókból.

A tojáshabból készült tekercs készítésénél érdemes játszani a textúrákkal, ha ropogós elemet szeretnél csempészni az édességbe, akkor még sütés előtt szórj 1-2 marék mandulapelyhet az alapra. A krémen is lehet csavarni egyet, citromot vagy valamilyen gyümölcsös lekvárt keverj a habtejszínbe.

Ha maradna a krémből, tedd hűtőbe és 2-3 napon belül használd fel, vagy egyszerűen kend a roládra, majd díszítsd fel, hogy még mutatósabb legyen.

Habcsóktekercs gyümölcsökkel

htct

Hozzávalók 4 személyre:

Habcsók:

  • 5 darab tojásfehérje
  • 25 dekagramm porcukor
  • kevés olaj vagy vaj

Töltelék:

  • 500 milliliter habtejszín
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 20 dekagramm porcukor
  • 15 dekagramm málna
  • 15 dekagramm áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mossuk meg.

A tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, miközben a porcukrot folyamatosan adagoljuk hozzá.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, a sütőpapír tetejét kenjük meg olajjal vagy vajjal, simítsuk rá a tojáshabot, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Utána a sütőt vegyük le 180 fokra és még 10 percig süssük a tojáshabot.

A megsült habot borítsuk egy másik sütőpapírra, az aljáról (amely a fordítás miatt felülre kerül) húzzuk le a másik sütőpapírt és hagyjuk, hogy langyosra hűljön az alap.

A tejszínt verjük kemény habbá, közben adagoljuk hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot.

A tojásfehérjelapra kenjük rá a habot, szórjuk rá a gyümölcsöket, majd óvatosan, a sütőpapír segítségével tekerjük fel. 1-2 órára tegyük hűtőbe pihenni, mielőtt szeletelnénk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük