A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricalisztet, a tojást, a cukrot, a sót és az olajat.
Egy spatulával vagy lapos fejű fakanállal alaposan keverjük össze.
A keverék közepén ezután készítsünk mélyedést, és kezdjük el fokozatosan hozzáadni a forró vizet.
Ha már az összes vizet hozzáadtuk, kezdjük el dagasztani a tésztát. Ezt kézzel és géppel is végezhetjük.
Kb. 10 percig dagasszuk, majd formáljunk belőle egy akkora cipót, hogy az enyhén meglapogatva beleférjen egy kb. 20-22 cm-es sütőformába.
A sütőformát olajozzuk ki, majd tegyük bele a tésztagolyót és óvatosan lapogassuk ki úgy, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, de érje el a sütőforma szélét.
A formát tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre kb. 30 perc alatt, vagy amíg a fogpiszkálópróba alkalmával már nem ragad rá a tészta.
A formát 20 perc sütés után érdemes 180 fokkal elfordítani, majd alufóliával letakarni, hogy egyenletesen süljön és ne égjen meg.
A kész kenyeret vegyük ki a sütőből és tegyük rá egy vízzel átöblített, majd kifacsart, tiszta konyharuhára hűlni.
Miután kb. 20 percet hűlt a kenyér, már tálalhatjuk is.