Laktató, mégis könnyed a Cobb-saláta: nem nehezíti el a gyomrodat
Tele van vitaminnal és fehérjével ez a tartalmas saláta, ennél tökéletesebb nyári ebédet elképzelni sem tudnánk.
A jó idő egyet jelent a salátaszezonnal. Ilyenkor, aki csak teheti, minél többször készít színpompás, vitaminokban gazdag salátákat, melyek önálló fogásként vagy köretként kerülnek az asztalra.
Salátakészítésnél érdemes felhasználni a hűtőben talált zöldségeket, az a legjobb, ha kevered őket: ez a tavaszi saláta pont így született meg. Eredetileg ecetes uborkasalátát szerettem volna készíteni, aztán gondoltam egyet, és jégsalátával, hagymával, paprikával és paradicsommal forgattam egybe, erre pedig jött az öntet. A kiadós saláta bármilyen hús mellé remek választás, kerti grillpartikon is bátran kínálhatod.
Érdemes egy befőttesüveget beszerezni, melyben könnyedén összerázhatod az öntet hozzávalóit. Hogy minél ízesebb legyen a dresszing, hagyj neki időt, állítsd össze előre, és tedd hűtőbe, majd tálalásnál forgasd egybe a zöldségekkel, úgy sokkal finomabb lesz a saláta.
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint szeleteljük fel.
Az öntet hozzávalóit egy tálban keverjük össze, vagy befőttesüvegbe mérve rázzuk fel.
A kész öntetet forgassuk egybe a salátával és kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu