5 perc alatt elkészül a nyár kedvenc uborkasalátája – Mutatjuk a TikTok slágerét

uscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes és zamatos uborkasaláta pillanatok alatt elkészül, sültek mellé tökéletes kísérő.

A roppanós, lédús uborka a nyár egyik legnagyobb slágere, melyből fantasztikus saláták, frissítők, hideg levesek készülhetnek, a sima vizet is feldobja az egészséges zöldség. Az uborkasaláta több változatban készülhet, finom ecetesen, tejfölösen, fokhagymásan vagy tzatzikiként összedobva, de még bőven van variáció, amit ki lehet próbálni.

Ha a legújabb gasztrotrendekre kíváncsi az ember, akkor érdemes a TikTokon körbenézni, az utóbbi években rengeteg recept vagy konyhatechnológiai ötlet terjedt el a közösségi oldalnak köszönhetően, ilyen volt a fetás-paradicsomos tésztaszósz is. Most egy 5 perc alatt összedobható uborkasaláta a legnagyobb sztár, mely a nyári grillpartik kedvence lesz, bármilyen hús mellé tökéletes kísérő, kötelező kipróbálni.

Kapros-tejfölös uborkasaláta

usct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab kígyóuborka
  • 280 g tejföl
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 1 csokor kapor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított uborkát vékonyan karikázzuk fel.

A tejfölt öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a vörösborecetet, a finomra vágott kaprot, a cukrot és a zúzott fokhagymát, alaposan keverjük össze.

A hagymát vékonyan szeleteljük fel, az uborkával együtt tegyük salátástálba, adjuk hozzá a tejfölös keveréket, fűszerezzük még sóval és borssal, keverjük egybe, tálalásig a hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük