Így dobd fel a paradicsomos tésztát: tejszíntől lesz izgalmas

11
Nyomtatás
Egyszerű tejszínes, paradicsomos tészta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A selymes paradicsomos tészta pillanatok alatt elkészül, kezdő konyhatündérek is sikerrel összedobhatják.

A paradicsomos tészta régi kedvenc, mely rengeteg recept szerint kipróbálható. A finom étel készülhet friss paradicsomból (úgy az igazi), de más alternatívával is elkészíthető.

Pofonegyszerű recept!

A TikTokon rengeteg izgalmas receptre lehet bukkani, melyek közt bőven akad villámfinomság, pont mint ez a paradicsomos tészta, amely néhány hozzávalóból készül. A hagyományos paradicsomos ételt spegettivel szokás kínálni, de ha már ennyi újításon átesett a szósz, akkor a tészta is lehet olyan, amilyennek csak szeretnéd. A fűszerekkel is érdemes merésznek lenni, friss bazsalikom és chilipaprika is izgalmasabbá teheti, sőt még oregánó is.

Egyszerű tejszínes, paradicsomos tészta

Egyszerű tejszínes, paradicsomos tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 200 ml főzőtejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 marék reszelt parmezán (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a fokhagymát. Ahogy elkevertük a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsompürét, tejszínt, és főzzük rottyanásig, közben fűszerezzük sóval, borssal, és a parmezánt is adjuk hozzá.

A szószt a tésztával egybeforgatva kínáljuk.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon