Villámgyors paradicsomos gnocchi sütőben sütve – Sok sajttal a legfinomabb
Egészen más ízt kap a gnocchi, ha összesütöd a krémes szósszal és a sajttal, mennyei lesz.
A paradicsomos tészta régi kedvenc, mely rengeteg recept szerint kipróbálható. A finom étel készülhet friss paradicsomból (úgy az igazi), de más alternatívával is elkészíthető.
A TikTokon rengeteg izgalmas receptre lehet bukkani, melyek közt bőven akad villámfinomság, pont mint ez a paradicsomos tészta, amely néhány hozzávalóból készül. A hagyományos paradicsomos ételt spegettivel szokás kínálni, de ha már ennyi újításon átesett a szósz, akkor a tészta is lehet olyan, amilyennek csak szeretnéd. A fűszerekkel is érdemes merésznek lenni, friss bazsalikom és chilipaprika is izgalmasabbá teheti, sőt még oregánó is.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a fokhagymát. Ahogy elkevertük a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsompürét, tejszínt, és főzzük rottyanásig, közben fűszerezzük sóval, borssal, és a parmezánt is adjuk hozzá.
A szószt a tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu