Álompuha citromos-mákos muffin: elronthatatlan a receptje

Elronthatatlan citromos-mákos muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bájos bársonyos muffin tésztája máktól különleges, a tetejére pedig citromos habkorona is kerül, amelytől még finomabb.

A muffin igazi örök kedvenc, és az elkészítése sem bonyolult. A finomság bármilyen jeles alkalomra tökéletes, de ha csak rád törne az édesség utáni vágy, akkor is bátran összedobhatod.

A mákos, citromos sütiket sokan szeretik: ha te is közéjük tartozol, akkor érdemes kipróbálnod ezt a csodaszép muffint, mely már a megjelenésével rabul ejt, az íze pedig maga a csoda. Mutatós finomság, az elkészítése pofonegyszerű, kezdőknek is sikerülni fog. Egyedüli nehézség a díszítésnél merülhet fel, de gyakorlat teszi a mestert.

Tipp a díszítéshez

A krémet ételfestékkel is feldobhatod, úgy még csábítóbb. Ha pedig ennyivel nem éred be, akkor ehető dekorelemekkel is díszítheted a muffinokat.

Elronthatatlan citromos-mákos muffin

Elronthatatlan citromos-mákos muffin ct

Hozzávalók 14 darabhoz

Muffin:

  • 220 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 180 g cukor
  • 2 evőkanál mák
  • 2 darab tojás
  • 120 g joghurt
  • 180 g olvasztott vaj
  • 1 db citrom reszelt héja

Krém:

  • 220 g vaj
  • 400 g porcukor
  • 1 darab citrom facsart leve
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

A muffinformát béleljük ki kapszlikkal.

Először a száraz hozzávalókat forgassuk egybe: liszt, só, sütőpor, cukor, mák.

Egy másik tálban keverjük össze a tojást, joghurtot és vajat, majd a száraz hozzávalókkal forgassuk egybe.

A csomómentesre kevert masszába forgassuk bele a citrom reszelt héját.

A masszát adagoljuk a kapszlikba, majd toljuk az előmelegített sütőbe 20-25 percre. (A sütésnél tűpróbát érdemes alkalmazni.)

Citromos krém:

A vajat a porcukorral és a citromlével keverjük habosra.

A krémet adagoljuk habzsákba, és ízlés szerint díszítsük fel a muffint.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük