
Álompuha citromos-mákos muffin: elronthatatlan a receptje

A bájos bársonyos muffin tésztája máktól különleges, a tetejére pedig citromos habkorona is kerül, amelytől még finomabb.
A muffin igazi örök kedvenc, és az elkészítése sem bonyolult. A finomság bármilyen jeles alkalomra tökéletes, de ha csak rád törne az édesség utáni vágy, akkor is bátran összedobhatod.
A mákos, citromos sütiket sokan szeretik: ha te is közéjük tartozol, akkor érdemes kipróbálnod ezt a csodaszép muffint, mely már a megjelenésével rabul ejt, az íze pedig maga a csoda. Mutatós finomság, az elkészítése pofonegyszerű, kezdőknek is sikerülni fog. Egyedüli nehézség a díszítésnél merülhet fel, de gyakorlat teszi a mestert.
Tipp a díszítéshez
A krémet ételfestékkel is feldobhatod, úgy még csábítóbb. Ha pedig ennyivel nem éred be, akkor ehető dekorelemekkel is díszítheted a muffinokat.
-
2023-12-05 09:32:01
-
2023-10-19 10:32:02
-
2023-09-01 07:32:01
Elronthatatlan citromos-mákos muffin

Hozzávalók 14 darabhoz
Muffin:
- 220 g liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 180 g cukor
- 2 evőkanál mák
- 2 darab tojás
- 120 g joghurt
- 180 g olvasztott vaj
- 1 db citrom reszelt héja
Krém:
- 220 g vaj
- 400 g porcukor
- 1 darab citrom facsart leve
Elkészítés:
Tészta:
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A muffinformát béleljük ki kapszlikkal.
Először a száraz hozzávalókat forgassuk egybe: liszt, só, sütőpor, cukor, mák.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást, joghurtot és vajat, majd a száraz hozzávalókkal forgassuk egybe.
A csomómentesre kevert masszába forgassuk bele a citrom reszelt héját.
A masszát adagoljuk a kapszlikba, majd toljuk az előmelegített sütőbe 20-25 percre. (A sütésnél tűpróbát érdemes alkalmazni.)
Citromos krém:
A vajat a porcukorral és a citromlével keverjük habosra.
A krémet adagoljuk habzsákba, és ízlés szerint díszítsük fel a muffint.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!