Mentás-balzsamecetes epersalsa: ne félj savanykásan enni az epret

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mostantól, egészen nyár végéig, az egyszerű, natúr húsok, halak és sima grillzöldségek legjobb barátai a legfrissebb gyümölcsökből kevert salsák lesznek. Három perc munka, de elképesztően friss, édes-savanyú ízei vannak.

A legjobb, hogy salsának a csúnya gyümölcs is ugyanolyan jó, sőt, még jobb alapja lehet. Most még eperből, de később cseresznyéből, meggyből, barackból, dinnyéből, a nyár akármelyik lédús, puha gyümölcséből finom salsákat lehet készíteni. 

Az alaprecept könnyedén variálható

A képlet egyszerű: kell hozzá egy adag érett, puha, akár ütődött, hibás gyümölcs, egy kis sav, ami lehet ecet vagy citrusféle, valamilyen friss zöldfűszer, esetleg nagyon apróra vágott hagyma, só, bors, akár csili is. Ezeken a kereteken belül mozogva mindenki kialakíthatja a kedvenc kombinációit, a barackot mentával, a dinnyét zöld citrommal és így tovább.

Fontos, hogy a tökéletes salsa durva állaggal jó, tehát nem simára turmixolva, törve, hanem durvára vagy kis kockákra vágva lesz a legfinomabb. Grillcsirkéhez, halhoz, steakekhez is csodálatosak. 

Az eper és a balzsamecet szuper páros, salátákban is nagyon nagyot tudnak menni együtt, így most ebben a salsában is összekerültek: posírozott csirke mellett elképesztően jó ebéd lett belőlük. 

Balzsamecetes epersalsa

eper-salsa - 1

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 gramm érett eper
  • ízlés szerint menta, bazsalikom, koriander
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • 1 evőkanál balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Az eper szárait eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk. Fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, majd elkeverjük az ecettel. Tálalás előtt nem árt, ha áll körülbelül tíz percet.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük