Csodafinom fahéjas cruffin: kezdőknek is sikerül

10
Nyomtatás
Fahéjas cruffin cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Alig valamiből készül ez a finom fahéjas édesség, amely szó szerint eteti magát, olyan finom.

A cruffint úgy szokták emlegetni, hogy a muffin és a croissant szerelemgyermeke. A cruffin tésztája finom vajas, az elkészítése időigényes. Ám, ha leleményes az ember, akkor leveles tésztából is összedobható, most én is így tettem.

A leveles tésztából készült finomság összeállítása tényleg pofonegyszerű, csupán négy alapanyagra van szükség az előállításához. A recepttel lehet kísérletezni, például a fahéjas cukor mellé keverhetsz 1 teáskanál gyömbért vagy kardamomot, így még különlegesebb ízben élvezhető. Ha pedig szereted feltölteni a mélyhűtőt házi finomságokkal, akkor a kihűlt sütit fagyasztható zacskóban tedd a fagyasztóba. Így 2-3 hónapig tárolhatod.

Fahéjas cruffin

Fahéjas cruffin ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 csomag leveles tészta
  • 2 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot és a fahéjat keverjük össze. (A fahéjas cukrot osszuk két részre, hagyjunk belőle keveset a tálaláshoz.)

Vegyük elő az egyik csomag leveles tésztát, majd kenjük meg vajjal, és szórjuk rá a fahéjas cukrot. Ezután tekerjük ki a másik csomag leveles tésztát, majd helyezzük rá a fahéjas cukorral megszórt tésztára.

A tésztát kétujjnyi csíkokban, hosszában vágjuk fel. Ezután a csíkokat tekerjük fel.

A muffintepsit béleljük ki kapszlival, majd helyezzük bele a feltekert leveles tésztát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 12-20 perc alatt süssük készre. (A sütési időt nagyban befolyásolja a sütő. Érdemes a fél szemünket a sütőn tartani, mert lehet, hogy kevesebb idő is elég lesz a sütinek.)

A kisült finomságot szórjuk vagy forgassuk meg a maradék fahéjas cukorban.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon