A tökéletes farsangi szalagos fánk receptje: ez az igazán foszlós tészta titka
Nincs farsang szalagos fánk nélkül! Ezzel a recepttel neked is tökéletes lesz.
Ez a fahéjas fánk hatalmas kedvenced lesz, hiszen ugyanolyan finom, mint a hagyományos, élesztős változat, azonban sem dagasztást, sem kelesztést nem igényel, és még az olajon is spórolhatsz, ha így sütöd.
A titka a sütőporban rejlik, és persze a fánksütő tepsiben, amely lehetővé teszi, hogy bő olaj helyett sütőben készítsd el a desszertet. Az elkészült fánk pedig nem lenne az igazi fahéjas cukor nélkül: sütés után mindenképp forgasd bele őket!
Egy kisebb tálban keverjük össze a szójaitalt és a citromlevet, és tegyük félre 5-10 percre, vagy amíg íróhoz hasonló állaga nem lesz. Ha ez megtörtént, akkor keverjük hozzá az olajat és a vaníliakivonatot.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a cukrot, majd adjuk a folyékony hozzávalókhoz, és keverjük össze. Egy viszonylag sűrű masszát kell kapnunk.
Vékonyan kenjünk ki olajjal egy 12 darabos fánksütő formát, majd kanalazzuk a tésztát habzsákba, és egyformán osszuk szét a formában. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranybarnára.
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk 5 percig a formában hűlni, majd szedjük a fánkokat hűtőrácsra.
Egy tálkában keverjük össze a cukrot és a fahéjat, a fánkokat egyesével mártsuk az olvasztott vajalternatívába, majd forgassuk bele a fahéjas cukorba.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu