Puha, 6 tojásos fahéjas piskóta: tortának és roládnak is tökéletes

2
Nyomtatás
Fahéjas piskóta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A légies, puha piskóta könnyen összedobható, a masszát kuglófformába, tortaformába és sima tepsibe simítva is készre sütheted.

A piskóta alapfinomság, melyből számtalan csodás recept készülhet. Jó, ha van az ember tarsolyában egy biztos recept, amit aztán kedvére megsüthet, alkothat belőle különböző süteményeket. A fahéjas piskóta egyszerűen készül, de fontos, hogy az alapanyagokat rendesen keverd ki. Ez a süti remekül megsül egy közepes méretű tepsiben vagy 24 cm-es torta- és kuglófformában is.

Tippek, hogy még különlegesebb legyen

Ha roládot készítenél a fahéjas piskótából, akkor lekvár helyett reszelt almával kendd meg. Mivel a tésztában jól érződik a fahéj, remek párost alkot a gyümölccsel. Tálalásnál házi karamellszószt is kínálj a süti mellé.

Kuglóf- és tortaformában is működik a recept. Tortánál tejszínes, mascarponés és almás, gyömbéres töltelékben gondolkozz! Ha pedig kuglófot sütsz belőle, akkor fehér csokival vond be a finomságot.

Fahéjas piskóta

Fahéjas piskóta ct

Hozzávalók x cm-es formához 24 cm átmérőjű formához

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjét a cukor felével verjük kemény habbá.

A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig.

A liszthez forgassuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat és az olajat. Ezután a tojássárgájához keverjük hozzá a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjehabbal is óvatosan forgassuk egybe.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon