
Egyszerű joghurtos piskóta: bármilyen szezonális gyümölccsel feldobhatod
Ha időszűkében vagy, ezt a kevert piskótát akkor is összedobhatod, pillanatok alatt, nagyon egyszerűen készül.
A piskóta alapfinomság, melyből számtalan csodás recept készülhet. Jó, ha van az ember tarsolyában egy biztos recept, amit aztán kedvére megsüthet, alkothat belőle különböző süteményeket. A fahéjas piskóta egyszerűen készül, de fontos, hogy az alapanyagokat rendesen keverd ki. Ez a süti remekül megsül egy közepes méretű tepsiben vagy 24 cm-es torta- és kuglófformában is.
Ha roládot készítenél a fahéjas piskótából, akkor lekvár helyett reszelt almával kendd meg. Mivel a tésztában jól érződik a fahéj, remek párost alkot a gyümölccsel. Tálalásnál házi karamellszószt is kínálj a süti mellé.
Kuglóf- és tortaformában is működik a recept. Tortánál tejszínes, mascarponés és almás, gyömbéres töltelékben gondolkozz! Ha pedig kuglófot sütsz belőle, akkor fehér csokival vond be a finomságot.
A tojásokat válasszuk szét.
A fehérjét a cukor felével verjük kemény habbá.
A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig.
A liszthez forgassuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat és az olajat. Ezután a tojássárgájához keverjük hozzá a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjehabbal is óvatosan forgassuk egybe.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu