
4 tipp, mire használd a réteslapot: édes és sós finomság is készülhet belőle
A bolti réteslap izgalmas alapanyag, érdemes mindig a hűtőben tartani, mert desszertet és főételt is készíthetsz belőle.
Mutatós előétellel lepnéd meg a vendégeidet, ami minimális munkával és alapanyagból készül, ráadásul elronthatatlan? Jó helyen jársz, ez a recept éppen ilyen!
A feta sajttal töltött tekercsekhez alig kell valami, mégis mindenkit lenyűgöznek majd! A tekercsek ropogósra és aranybarnára sülnek, miközben belül krémesek: a feta sajtot feldobhatod egy kevés mézzel, fokhagymával és kakukkfűvel, ahogy alább is olvashatod, de ha nem kedveled ezt a zöldfűszert, friss mentát vagy petrezselymet is használhatsz.
A kész tekercseket melegen kínáld valamilyen fűszeres, joghurtos mártogatóssal.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A feta sajtot morzsoljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mézet és a fűszereket. Keverjük alaposan össze, ha szükséges, sózzuk.
Az olívaolajat mérjük ki egy kis tálkába.
Vegyünk magunk elé 1 réteslapot, és a felét kenjük le vékonyan olajjal, majd hajtsuk rá az üres felét, nyomkodjuk össze. Az így kapott téglalapot vágjuk hosszában félbe.
Az így kapott, kisebb téglalapok rövidebb oldalára kanalazzunk 1-1 evőkanálnyit a fetás töltelékből. Kenjük le olajjal a tészta széleit, majd hajtsuk be előbb a bal, majd a jobb oldalát, utána ismét kenjük le olajjal, és tekerjük fel a tésztát úgy, mint egy burritót.
Járjunk el így a maradék tésztával és töltelékkel, majd a kész tekercseket tegyük az előkészített tepsire, kenjük le őket olajjal.
Toljuk a sütőbe 18-20 percre, vagy míg aranybarnák nem lesznek.
Mézzel lecsurgatva, vagy joghurtos mártogatóssal kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu