Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész

12
Nyomtatás
borsos-fetas-teszta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fetás, borsós tészta üde, nem nehéz, és az elkészítése során nem kell hosszú órákat a konyhában tölteni.

A különféle tésztákkal nem nagyon foghatunk mellé. A fetás-borsós változat az íze mellett az egyszerűsége miatt is nagy kedvenc lehet. Hétköznapokon gyakran nincs időnk hosszadalmasan főzni, de ez a fogás mindössze 20 perc alatt összedobható.

Az édeskés zöldborsó remekül kiegészíti a sós, krémes fetát, míg a koktélparadicsomok zamatos, savanykás íze felfrissíti az egész fogást. A tészta, különösen, ha teljes kiőrlésű változatot választasz, lassan felszívódó szénhidrátokat biztosít, amelyek hosszabb időre energiával látják el a szervezetet.

Tálaláskor friss fűszernövényekkel, például bazsalikommal vagy petrezselyemmel díszítve még vonzóbbá teheted az ételt.

Fetás-borsós tészta

fetas-borsos-teszta-receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg feta sajt
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg benne a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Az utolsó két percben adjuk hozzá a zöldborsót is. Ha kész, szűrjük le, de tartsunk meg egy kevés főzővizet.

Miközben a tészta fő, mossuk meg a koktélparadicsomokat, és vágjuk őket félbe. A fokhagymagerezdeket hámozzuk meg és zúzzuk össze vagy aprítsuk fel.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük egy-két percig, amíg illatos nem lesz. Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, és pirítsuk két-három percig, amíg kicsit megpuhulnak.

Rakjuk hozzá a leszűrt tésztát és borsót. Keverjük össze az egészet, és ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés főzővizet, hogy krémesebb legyen az állaga. Ízesítsük sóval és borssal, majd morzsoljuk rá a feta sajtot, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon