Brassói aprópecsenye zöldborsóval: frissen készítve az igazi

13
Nyomtatás
Brassói aprópecsenye zöldborsóval cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A régi kedvenc, a brassói füstölt szalonnás alappal készül, így lesz igazán ízletes és szaftos. A szezonhoz igazítva pedig zöldborsó is kerül az ételbe.

A brassói a magyar konyha egyik népszerű fogása, mely sült krumplival kínálva az igazi. A régi étel sokféle recept szerint kipróbálható. Van, amelyik sertéshússal, míg más csirkehússal készül. A hagyományos változatban a zöldborsó nem kap helyet, de érdemes vele feldobni, főleg nyáron, a fejtett borsó szezonjában.

Így kínáld!

A brassói kockákra vágott sült krumplival az igazi, de petrezselymes burgonyával is kínálhatod. Bármelyik mellett is dönts, savanyúságot ne felejts el szervírozni mellé.

Brassói aprópecsenye zöldborsóval

Brassói aprópecsenye zöldborsóval ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A lehártyázott húst vágjuk csíkokra vagy kockákra.

A szalonnát kockázzuk fel.

A burgonyát pucoljuk és mossuk meg, utána vágjuk egyforma méretű kockákra. A kockákra vágott krumplit áztassuk bő, hideg vízbe, és tegyük félre.

A szalonnakockákat magas falú edényben kezdjük el lepirítani. Amikor már szépen megpirult a szalonna, keverjük hozzá a finomra aprított hagymát és fokhagymát. Néhány perc múlva az előkészített húst is keverjük hozzá, és pirítsuk fehéredésig. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, sót, borsot és a majoránnát. A húshoz a borsót is keverjük hozzá a vízzel együtt, és főzzük addig, amíg a hús vajpuha lesz.

Míg a hús fő, az előkészített burgonyát bő olajban süssük szép pirosra.

Az elkészült burgonyát forgassuk egybe a hússal, vagy szedjük tányérra, és a tetejére halmozzunk a húsból. Az ételt petrezselyemmel megszórva kínáljuk, savanyúsággal együtt.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon