Fetával töltött cseresznyepaprika: a legjobb kísérő sültek mellé

kremsajttal-toltott-cseresznyepaprika
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fűszeres sajtkrémet töltöttünk a paprika belsejébe, amely így nem csak mutatós, nagyon finom is lett.

A töltött paprika egy olasz antipasti, vagyis előétel, amely itthon is szinte minden üzlet hűtött részlegén megtalálható. Sajnos az ára elég borsos, úgyhogy megéri inkább rászánni az időt és otthon összedobni.

Az alábbi recept nagyon egyszerűen készül, a paprikák betöltése is gyorsan történik, főleg akkor, ha habzsákot használsz. Ha roppanósan kínálnád a betöltött paprikákat, nem kötelező eltenni őket olívaolajba, akár rögtön tálalhatod őket a vendégeknek. Ha viszont hosszabb ideig tárolnád, öntsd fel olívaolajjal, így tedd a hűtőbe 1 hétre, tökéletes kísérő lesz sültek mellé.

Az olívaolajat nem muszáj cifrázni, ízesítés nélkül is felhasználhatod, de friss zöldfűszereket, fokhagymagerezdeket is tehetsz az üvegbe.

Fetával töltött cseresznyepaprika

kremsajttal-toltott-cseresznyepaprika2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 20 db cseresznyepaprika
  • 120 g krémsajt
  • 170 g feta sajt
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 1 tk citromlé
  • a felöntéshez olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük krémesre a fetát, a krémsajtot, a fokhagymaport és a citromlevet. 

A cseresznyepaprikákat mossuk meg, majd szedjük ki a csumájukat.

A sajtkrémet töltsük habzsákba, majd nyomjuk a paprikák belsejébe.

A betöltött paprikákat rendezzük befőttesüvegbe, majd öntsük fel annyi olívaolajjal, amennyi ellepi. Tegyük így a hűtőbe kb. 1 hétre, míg összeérnek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük