Fokhagymás pácban sült, omlós csirkecsíkok édesburgonyás, brokkolis körettel

Nyomtatás
fokhagymas-csirkecsikok-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nem lesz száraz és unalmas a csirkemell, ha csíkokra vágva, pácolva, szuper zöldségekkel teszed az asztalra.

A nagy ünnepi lakomák után igazán jólesik valami könnyebb, mégis tartalmas fogás. A csirkemell a legváltozatosabb formában kerülhet az asztalra, így fűszeresen, sűrű szafttal, sonkával töltve, bundázva, vagy akár fokhagymás pácban, csíkokra vágva. Érdemes a fűszeres keverékben hosszabb ideig pihentetni, hogy finom omlós és szaftos legyen. 

A brokkoli és az édesburgonya remek alternatíva a krumpli helyett. Mindkét zöldség egyre kedveltebb és változatosan elkészíthetők. Ha főzöd vagy tepsiben sütöd őket, nem fognak tocsogni az olajban.

Fokhagymás, joghurtos mártogatóssal a csirkefalatok még finomabbak lehetnek.

Fokhagymás csirkecsíkok

csirkecsikok-brokkolival-edesburgonyaval

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 70 dkg csirkemell
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors

A körethez:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 fej brokkoli
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott csirkemellet vágjuk ujjnyi vastag csíkokra, és tegyük egy tálba. Az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval, majd öntsük a csirkecsíkokra. Forgassuk össze, hogy mindenhova jusson a pácból. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára, de akár tovább is hagyhatjuk a pácban.

Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és többször megforgatva süssük meg rajta a csirkecsíkokat. Akkor jó a hús, ha puha és szép piros. Akár elektromos grillen is megsüthetjük a csirkemellet.  

A körethez a brokkolit szedjük rózsáira, majd mossuk meg. Enyhén sós vízben főzzük meg körülbelül hat perc alatt. Akkor jó, ha puha, de még roppanós.

Az édesburgonyát hámozzuk meg, és vágjuk két-három centis kockákra. Rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szórjunk rá sót, és locsoljuk meg kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg 20-25 perc alatt.

A zöldségeket a hússal együtt kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon