Karfioltócsni húsmentes napokra: laktató és nagyon finom

Fokhagymás karfioltócsni cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tócsni nem csak krumpliból készítve finom, más zöldségből is kipróbálható. Az egyik legjobb változat karfiolból készül.

A karfiol csodás zöldség, mely rendkívül sokoldalúan felhasználható, és még egészséges is. Ha az értékeit szeretnéd inkább élvezni, akkor párolva kínáld, a keresztes virágú zöldség tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A rántott karfiolrózsák mellett nagy kedvencnek számít a rakott karfiol vagy a karfiolpizza, de még rizs helyett is kínálható. A zöldségből fantasztikus tócsnit is összedobhatsz, mely simán felveszi a versenyt a krumplis változattal.

A karfiolos masszában a fokhagyma és az őrölt bors felel az ízekért, de bazsalikommal vagy egy kis chilivel is izgalmassá teheted. Magában is jólesik, és még húsmentes szendvicsalapanyagnak is használhatod. Az aranybarna korongokat érdemes tejföllel megkenni és reszelt sajttal megszórni, így senkinek sem lesz rá egy rossz szava sem.

Fokhagymás karfioltócsni

Fokhagymás karfioltócsni ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg karfiol
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab tojás
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolrózsákat késes robotgépben daráljuk apróra. Ezután adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, tojást és zsemlemorzsát. Az egészet keverjük össze, ha túl lágy, akkor még kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.

A masszából formázzunk tetszés szerinti korongokat, kevés olajon süssük szép aranybarnára (oldalanként 2-3 perc).

A karfioltócsnit ehetjük magában, de főzelék mellé vagy mártogatóssal is kínálhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük