Rántott karfiol még sosem volt ilyen finom: a bunda teszi különlegessé

Aranybarna rántott karfiol cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldségeknek is jól áll a zsemlemorzsás bunda, különösen a karfiolnak, mely így kínálva remekül illik bármilyen köret mellé.

A rántott karfiol nagy kedvenc, mely mellé kötelező a tartármártás, de főzelékkel kínálva is megállja a helyét. A rántott zöldség elkészítése egyszerű, kezdőknek is sikerülni fog, ám nem muszáj a hagyományos recepthez ragaszkodni.

Így lesz igazán finom a bundája!

Liszt, tojás és zsemlemorzsa, ez a hármas alkotja a rántott karfiol bundáját a megszokott recept szerint. Én most helyette egy palacsintasűrűségű masszát kevertem, melyben petrezselyemnek és tört jalapeñónak is jutott hely. A jalapeño nagyon intenzív fűszer, a karfiol bundáját tüzessé varázsolja. Ha te nem szereted a pikáns vonalat, akkor hagyd ki, helyette 2-3 evőkanál reszelt parmezánnal tedd izgalmassá a masszát.

Aranybarna rántott karfiol

Aranybarna rántott karfiol ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • só ízlés szerint
  • 3 darab tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál tört jalapeño
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd sós, forró vízben főzzük félpuhára. Ezután a rózsákat szűrjük le és hűtsük ki.

A tojást a sóval, finomra vágott petrezselyemmel és a tört jalapeñóval keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet és tejet, míg csomómentes nem lesz a massza.

A karfiolrózsákat először forgassuk meg a tojásos keverékben, majd a zsemlemorzsában is. Ezután bő, forró olajban süssük aranybarnára pár perc alatt.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük