
Rántott karfiol még sosem volt ilyen finom: a bunda teszi különlegessé

A zöldségeknek is jól áll a zsemlemorzsás bunda, különösen a karfiolnak, mely így kínálva remekül illik bármilyen köret mellé.
A rántott karfiol nagy kedvenc, mely mellé kötelező a tartármártás, de főzelékkel kínálva is megállja a helyét. A rántott zöldség elkészítése egyszerű, kezdőknek is sikerülni fog, ám nem muszáj a hagyományos recepthez ragaszkodni.
Így lesz igazán finom a bundája!
Liszt, tojás és zsemlemorzsa, ez a hármas alkotja a rántott karfiol bundáját a megszokott recept szerint. Én most helyette egy palacsintasűrűségű masszát kevertem, melyben petrezselyemnek és tört jalapeñónak is jutott hely. A jalapeño nagyon intenzív fűszer, a karfiol bundáját tüzessé varázsolja. Ha te nem szereted a pikáns vonalat, akkor hagyd ki, helyette 2-3 evőkanál reszelt parmezánnal tedd izgalmassá a masszát.
-
2023-09-11 08:52:01
-
2023-08-22 07:50:02
-
2023-08-21 08:52:02
Aranybarna rántott karfiol

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol
- só ízlés szerint
- 3 darab tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál tört jalapeño
- 5 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd sós, forró vízben főzzük félpuhára. Ezután a rózsákat szűrjük le és hűtsük ki.
A tojást a sóval, finomra vágott petrezselyemmel és a tört jalapeñóval keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet és tejet, míg csomómentes nem lesz a massza.
A karfiolrózsákat először forgassuk meg a tojásos keverékben, majd a zsemlemorzsában is. Ezután bő, forró olajban süssük aranybarnára pár perc alatt.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!