7 étel, amelynek a fokhagyma az alapja: ennyiféleképpen használhatod fel
Ne mindig fűszerként használd a fokhagymát: ha szereted, léptesd elő az ételek főszereplőjének!
Erre a fokhagymás kenyérre megéri rászánni az időt, mert a végeredmény minden konyhában töltött percért kárpótol. Egy igazi kényeztető fogás, amely különösen jól jön egy melengető krémleves mellé, de önmagában, zöldségekkel fogyasztva is isteni!
A kenyérnél fontos, hogy valamilyen puha, fehér lisztből készülő pékárut válassz – mint amilyen a bagett vagy a ciabatta –, mert azzal jön ki a legjobban a sült fokhagyma és a fűszerek íze.
A fokhagymát vágjuk félbe, csomagoljuk fóliába, és süssük puhára az itt leírtak szerint.
Nyomkodjuk ki a héjából, és a puha gerezdeket tegyük egy tálkába. Adjuk hozzá az olívaolajat, az apróra vágott zöldfűszereket, a sót, a borsot és a szárított chilipelyhet, és egy villával dolgozzuk krémesre.
A választott kenyérfélét kenjük meg a fűszeres keverékkel, majd szórjuk meg a sajttal, és a szeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu