Fokhagymás kenyér sok sajttal: sütőben pirul ropogósra

8
Nyomtatás
Fokhagymas-kenyer-fuszerekkel-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fokhagymás kenyér ilyenkor, a téli időszakban esik a legjobban, és ha igazi ínyenc vagy, akkor legközelebb ezt készítsd egy melengető krémleves mellé!

Erre a fokhagymás kenyérre megéri rászánni az időt, mert a végeredmény minden konyhában töltött percért kárpótol. Egy igazi kényeztető fogás, amely különösen jól jön egy melengető krémleves mellé, de önmagában, zöldségekkel fogyasztva is isteni!

A kenyérnél fontos, hogy valamilyen puha, fehér lisztből készülő pékárut válassz – mint amilyen a bagett vagy a ciabatta –, mert azzal jön ki a legjobban a sült fokhagyma és a fűszerek íze.

Fokhagymás kenyér fűszerekkel

Fokhagymas-kenyer-fuszerekkel

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 csokor friss zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom)
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 1 csipet szárított chilipehely
  • 2 kisebb bagett vagy ciabatta felszeletelve
  • 100 g növényi sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát vágjuk félbe, csomagoljuk fóliába, és süssük puhára az itt leírtak szerint.

Nyomkodjuk ki a héjából, és a puha gerezdeket tegyük egy tálkába. Adjuk hozzá az olívaolajat, az apróra vágott zöldfűszereket, a sót, a borsot és a szárított chilipelyhet, és egy villával dolgozzuk krémesre.

A választott kenyérfélét kenjük meg a fűszeres keverékkel, majd szórjuk meg a sajttal, és a szeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon