Fokhagymás olajban sült zöldségek: pirosra és krémesre sülnek

10
Nyomtatás
Fokhagymás olajban sült zöldségek cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tepsiben sült zöldségek önálló fogásként is megállják a helyüket, és köretként is az asztalra kerülhetnek.

A tepsiben burgonya, cukkini, hagyma és sárgarépa pirul. A sült zöldségeket köretként is kínálhatod, remekül illik sült húsokhoz és rántott hús mellé is. Vegetáriánusok önmagában is tálalhatják, akár valamilyen mártogatós mellé.

Nagyon egyszerű sült zöldségeket készíteni: sokan liba- vagy kacsazsírral meglocsolva tolják sütőbe, úgy még ízesebbek. Ez a megoldás a vegák rémálma: ők kipróbálhatják fokhagymás olajjal meglocsolva, amelyben zöldfűszereknek is jut hely.

Ha őszi színekben készítenéd, akkor édesburgonyával és sütőtökkel dobd össze az ínycsiklandó fogást.

Fokhagymás olajban sült zöldségek

Fokhagymás olajban sült zöldségek ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 dl olaj
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 fej lila hagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 2 darab cukkini
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat mérjük edénybe és keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, sót, borsot és kakukkfüvet.

A zöldségeket tisztítsuk meg (lila hagyma, krumpli, cukkini, sárgarépa), daraboljuk fel tetszés szerint, és helyezzük tepsire.

A zöldségeket locsoljuk meg a fokhagymás olajjal, és toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg megpuhulnak. A sütési idő a zöldségdarabok méretétől is függ, ezért 20 perc is elég lehet a kisebb daraboknak, ha azonban nagyobbak, 35-40 percig is pirulhatnak.

Az elkészült zöldségeket szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon