Fokhagymás, parmezános krumpli a sütőből: nem tocsog az olajban
A rendkívül egyszerű fokhagymás, parmezános sült krumpli különleges köret, vagy szósszal tálalva isteni vacsora is lehet.
Ez a sütőben sült fokhagymás, parmezános krumpli kívül ropogós, belül puha. Remek alternatívája lehet az olajban sült krumplinak vagy chipsnek, jó választás, ha különleges köretet tennél az asztalra.
Ez a recept rendkívül egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalókat tartalmaz. Parmezánnal isteni, de más sajttal is kipróbálhatod. Érdemes megszórni a krumplit még zöldfűszerekkel is, oregánóval, rozmaringgal és kakukkfűvel is kitűnő.
Fokhagymás, parmezános krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 5 dkg parmezán
- oregánó
Elkészítés:
A krumplit alaposan mossuk meg, nem feltétlenül szükséges megpucolni. Vágjuk egyforma vastag szeletekre.
Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, reszelt fokhagymát, a sót és a borsot, és forgassuk bele a krumpliszeleteket.
A krumpli alatt megmaradt olajat öntsük egy tepsi vagy tűzálló tál aljába, és rakjuk rá a krumpliszeleteket. Toljuk a sütőbe, és 180 fokon süssük 20 percig. Ekkor forgassuk át, és szórjuk meg a parmezánnal. Süssük még 15-20 percig. Akkor jó, ha a krumpli belül puha, kívül aranybarna.
Kínáljuk apróra vágott oregánóval.
-
2024-04-06 10:16:01
-
2024-03-05 10:16:01
-
2024-03-03 10:16:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!