Fokhagymás, parmezános krumpli a sütőből: nem tocsog az olajban

fokhagymas-parmezanos-krumpli-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rendkívül egyszerű fokhagymás, parmezános sült krumpli különleges köret, vagy szósszal tálalva isteni vacsora is lehet.

Ez a sütőben sült fokhagymás, parmezános krumpli kívül ropogós, belül puha. Remek alternatívája lehet az olajban sült krumplinak vagy chipsnek, jó választás, ha különleges köretet tennél az asztalra. 

Ez a recept rendkívül egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalókat tartalmaz. Parmezánnal isteni, de más sajttal is kipróbálhatod. Érdemes megszórni a krumplit még zöldfűszerekkel is, oregánóval, rozmaringgal és kakukkfűvel is kitűnő. 

Fokhagymás, parmezános krumpli

fokhagymas-parmezanos-sult-krumpli-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 5 dkg parmezán
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mossuk meg, nem feltétlenül szükséges megpucolni. Vágjuk egyforma vastag szeletekre. 

Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, reszelt fokhagymát, a sót és a borsot, és forgassuk bele a krumpliszeleteket. 

A krumpli alatt megmaradt olajat öntsük egy tepsi vagy tűzálló tál aljába, és rakjuk rá a krumpliszeleteket. Toljuk a sütőbe, és 180 fokon süssük 20 percig. Ekkor forgassuk át, és szórjuk meg a parmezánnal. Süssük még 15-20 percig. Akkor jó, ha a krumpli belül puha, kívül aranybarna. 

Kínáljuk apróra vágott oregánóval.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük