A mozzarellát vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd a szeleteket 2-3 csíkra, hogy kb. 1 centi széles és magas, 10 centi hosszú rudakat kapjunk. (Vagy dolgozzunk mozzarellarudakkal.)
Egy tálba szórjuk bele a lisztet, egy másikban verjük fel a tojásokat. Egy harmadikban keverjük össze a morzsát és a fűszereket.
A sajtrudakat panírozzuk be duplán: liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, végül zsemlemorzsa. Így nem fognak kifolyni.
Tegyük őket egy tálcára, majd a fagyasztóba minimum 1, de inkább 2 órára. Ha a panír nem fagy meg a külsején, biztosan ki fog folyni sütés közben.
Melegítsük elő a forró levegős sütőt 180 fokra. (Reheat funkció.)
A sajtrudakat spricceljük le, vagy kenjük le vékonyan olajjal. Mikor forró az air fryer, tegyük a sajtokat a kosárba úgy, hogy hagyjunk köztük egy kevés helyet.
Kb. 8-10 percig süssük őket (frozen funkción), míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Félidőben forgassuk át őket.
A kedvenc mártogatósunkkal kínáljuk.