Elképesztően habos tejpite túróval - Csak össze kell keverni a hozzávalókat
Olyan gyorsan összeállíthatod ezt a tejpitét, hogy mire befejezitek az ebédet, tálalhatod is a süteményt.
A francia tejpite, avagy a clafoutis egy isteni, könnyed, lágy, szinte kanalazható sütemény. A nevéből is adódóan a desszert alapját a tej képezi, amely mellé csak kevés liszt kerül, így lesz pudingos az állaga.
Ma már mindenféle gyümölccsel készítik, de az eredeti receptben cseresznye szerepel, méghozzá maggal együtt: úgy tartják, hogy attól még finomabb lesz a süti. Természetesen nyugodtan ki is magozhatod a piros gyümölcsöt, a lényeg, hogy lédús, édes szemekkel dolgozz.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23-25 centis piteformát. (Esetleg ovális sütőtálat.)
A cseresznyét magozzuk ki, majd rendezzük el a forma alján úgy, hogy mindenhova jusson belőle. (Az sem baj, ha fedik egymást.)
Tegyünk minden más hozzávalót egy turmixgépbe, majd alaposan dolgozzuk össze. Az így kapott tésztát öntsük rá a cseresznyére.
Toljuk a tejpitét a sütőbe 35-40 percre, míg megszilárdul, de még picit remegős.
Rögtön, langyosan is kínálhatjuk, de hidegen is isteni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu