Fűszeres görög húsgolyó: tzatzikivel kínáld

13
Nyomtatás
Fűszeres görög húsgolyó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos húsgolyó szuper harapnivaló, bármilyen körettel kínálva nagyszerű, és még szendvicsalapanyagnak is tökéletes.

A görög húsgolyó spenóttal és oregánóval megbolondítva készül, ettől a két alapanyagtól lesz különleges. A finomságot sütőbe tolva és serpenyőben is pirosra sütheted. Pompás étel, mely frissen sütve és hidegen falatozva is jólesik.

Így kínáld!

Hagyományosan laposkenyér és tzatziki dukál a húsgolyó mellé, fűszeres sült krumplival. Természetesen máshogy is az asztalra kerülhet, más salátával, rizses körettel, de zsemlébe is pakolhatod, így remek szendvics, amit még munkahelyi ebédnek is elcsomagolhatsz.

Fűszeres görög húsgolyó

Fűszeres görög húsgolyó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg friss spenót
  • 1 fej hagyma
  • 80 dkg darált hús (csirke, pulyka, sertés vagy marha)
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál oregánó
  • szükség szerint olaj
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot mossuk meg, vágjuk apróra a hagymával együtt.

A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá az apóra vágott spenótot, hagymát, sót, borsot, fokhagymát és az oregánót.

Az alaposan kikevert húsmasszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A tepsire pakolt húsgolyókat kétféle módon is megsüthetjük. Leheletnyi olajjal meglocsolva 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre süthetjük, vagy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk körbe a golyókat (oldalanként 4-5 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon