Szaftos japán húsgolyó: pikáns máz teszi különlegessé
A húsgolyó az egész világon kedvelt finomság, a legtöbb nemzet büszkélkedhet saját változattal, melyek mind ínycsiklandóak a maguk módján.
A görög húsgolyó spenóttal és oregánóval megbolondítva készül, ettől a két alapanyagtól lesz különleges. A finomságot sütőbe tolva és serpenyőben is pirosra sütheted. Pompás étel, mely frissen sütve és hidegen falatozva is jólesik.
Hagyományosan laposkenyér és tzatziki dukál a húsgolyó mellé, fűszeres sült krumplival. Természetesen máshogy is az asztalra kerülhet, más salátával, rizses körettel, de zsemlébe is pakolhatod, így remek szendvics, amit még munkahelyi ebédnek is elcsomagolhatsz.
A spenótot mossuk meg, vágjuk apróra a hagymával együtt.
A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá az apóra vágott spenótot, hagymát, sót, borsot, fokhagymát és az oregánót.
Az alaposan kikevert húsmasszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A tepsire pakolt húsgolyókat kétféle módon is megsüthetjük. Leheletnyi olajjal meglocsolva 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre süthetjük, vagy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk körbe a golyókat (oldalanként 4-5 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu