![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Görög joghurttal készítve lesz igazán finom a tzatziki: krémes, ízletes saláta húsok mellé
![tzatziki](https://kep.index.hu/1/0/3359/33592/335925/33592524_2573156_4c2f0d6f90cfe414ef5c2f13f02d9667_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A krémes salátát vagy mártogatóst a leggyakrabban előételként, pitával és olívabogyóval fogyasztják, de sült húsok mellé is jól illik.
A törökök kebab mellé szokták fogyasztani, a görögök szuvláki mellé, de gyrosba pakolva, vagy simán csak laposkenyérrel is jóízűen elfalatozzák. Mi, magyarok pedig bármilyen sült hús mellé kínáljuk. A tzatziki lényege, hogy jó hidegen, behűtve szervírozzuk, hogy az ízek kellően összeérjenek.
A tzatzikit különbözőféleképpen lehet ízesíteni, van, aki citromot használ, míg más borecetet, de a zöldfűszerek terén is megoszlanak a vélemények, akadnak olyanok, akik kaporral, míg mások mentával turbózzák fel a krémes különlegességet. Bár sokan tejföllel szokták egybekeverni, a legjobb, ha görög joghurttal készül az ízes finomság. A fokhagymával bátran bánjunk, a megadott mennyiségtől használhatunk többet, de ízlés szerint kevesebbet is, ahogy jólesik. A lényeg, hogy a saláta jó hidegen kerüljön az asztalra.
Görög joghurtos tzatziki
![tzatziki2](https://kep.index.hu/1/0/3359/33592/335925/33592534_1c0fe4f4c27678af52d66df600e634bc_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab uborka
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 csokor kapor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 350 gramm görög joghurt
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított uborkát lereszeljük, sózzuk, majd ráöntünk 1 evőkanállal a fehérborecetből, félretesszük.
A fokhagymagerezdeket a joghurtba reszeljük, hozzáadunk 1 evőkanál fehérborecetet és az olívaolajat, majd összekeverjük.
Az uborkából kinyomkodjuk a levet, majd a joghurtba keverjük a finomra aprított kaporral együtt, kóstoljuk, ízlésünk szerint sózzuk és borsozzuk. Tegyük hűtőbe, jó hidegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!