Grillen sült, szaftos húsgolyó: a füstös aroma a lelke

4
Nyomtatás
grillen-sult-husgolyo
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Telis-tele van izgalmas fűszerekkel a húsgolyó, így picit pikáns a végeredmény, és rengeteget dob rajta a füstös aroma is.

Szaftos és nagyon fűszeres az alábbi húsgolyó, a grilltől egy olyan füstös aromát kap, ami köbre emeli az alapreceptet, pedig az már önmagában sem unalmas. Ugyanis a darált húst római kömény, szegfűbors és koriander ízesíti, így picit pikáns és nagyon izgalmas lesz a végeredmény.

A húsgolyót érdemes magas lángon/fokozaton sütni, mindenképp 200 fok fölé fűtsd be a grillt. Így kívülről szépen megpirul, kérget kap, belül viszont szaftos és omlós lesz a hús. Érdemes darált marhával dolgozni, azzal még finomabb lesz. 

Grillen sült húsgolyó

grillen-sult-husgolyo2

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. római kömény
  • 0.5 tk. szegfűbors
  • 0.5 csokor koriander (esetleg petrezselyem)
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 600 g darált marhahús
  • 20 g pankomorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymákat pucoljuk meg, reszeljük le. A koriandert vagy petrezselymet aprítsuk finomra.

Melegítsük elő a grillt magas lángon (220-240 fok). A rácsot kenjük le olajjal.

A húson és a morzsán kívül keverjünk össze mindent egy tálban, majd adjuk hozzá ezt a kettőt is. A masszát alaposan dolgozzuk össze.

Készítsünk belőle 8 golyót, picit lapítsuk le őket.

Tegyük a golyókat a forró rácsra, majd oldalanként kb. 4-4 percig süssük (ha van rá lehetőség, lefedve), míg kívül szépen megpirulnak, belül pedig átsülnek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon