
Sült csirkecomb gombával és krumplival körítve: a munka nagy részét a sütő végzi
Egyszerűen elkészíthető a fenséges tepsis lakoma, melyben a pirosra sült csirkecomb a körettel együtt kerül ki a sütőből.
A csirkecomb mindig nyerő választás, ha nem szeretnél hosszú órákat a konyha fogságában tölteni. A csirkecomb a csibe legszaftosabb része, rengeteg ízletes fogás készülhet belőle. Nekem a személyes kedvencem, mikor sütőben pirosra sütöm.
Hogy minél ízletesebb és omlósabb legyen, érdemes a combokat bepácolni. Az egyik legjobb választás, ha joghurt és fűszerek keverékében pihen a hús egy éjszakát. Ettől a páctól garantáltan finom, szaftos lesz a comb, és még nem is kell sok energiát fektetni az elkészítésébe.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, utána tegyük félre.
A joghurtot mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá az összes többi alapanyagot, majd a csirkecombokat forgassuk a pácba, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára pihenni.
Másnap a combokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép pirosra 35-40 perc alatt (a sütési idő a sütőtől és a comb méretétől is függ). A sütés félidejénél fordítsuk meg a combokat.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu