Fűszeres joghurtban pácolt csirkecombok: kevés munkával készül az omlós hús

Fűszeres, joghurtban pácolt csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szép pirosra sült csirkecomb olyan omlós, hogy a hús szinte leválik a csontról. Egyszerű, gyors és ízletes recept, amit csak szeretni lehet.

A csirkecomb mindig nyerő választás, ha nem szeretnél hosszú órákat a konyha fogságában tölteni. A csirkecomb a csibe legszaftosabb része, rengeteg ízletes fogás készülhet belőle. Nekem a személyes kedvencem, mikor sütőben pirosra sütöm.

Hogy minél ízletesebb és omlósabb legyen, érdemes a combokat bepácolni. Az egyik legjobb választás, ha joghurt és fűszerek keverékében pihen a hús egy éjszakát. Ettől a páctól garantáltan finom, szaftos lesz a comb, és még nem is kell sok energiát fektetni az elkészítésébe.

Fűszeres joghurtban pácolt csirkecomb

Fűszeres, joghurtban pácolt csirkecomb ct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 400 g joghurt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsuk meg, utána tegyük félre.

A joghurtot mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá az összes többi alapanyagot, majd a csirkecombokat forgassuk a pácba, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára pihenni.

Másnap a combokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép pirosra 35-40 perc alatt (a sütési idő a sütőtől és a comb méretétől is függ). A sütés félidejénél fordítsuk meg a combokat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük