
Fűszeres joghurtban pácolt csirkecombok: kevés munkával készül az omlós hús

A szép pirosra sült csirkecomb olyan omlós, hogy a hús szinte leválik a csontról. Egyszerű, gyors és ízletes recept, amit csak szeretni lehet.
A csirkecomb mindig nyerő választás, ha nem szeretnél hosszú órákat a konyha fogságában tölteni. A csirkecomb a csibe legszaftosabb része, rengeteg ízletes fogás készülhet belőle. Nekem a személyes kedvencem, mikor sütőben pirosra sütöm.
Hogy minél ízletesebb és omlósabb legyen, érdemes a combokat bepácolni. Az egyik legjobb választás, ha joghurt és fűszerek keverékében pihen a hús egy éjszakát. Ettől a páctól garantáltan finom, szaftos lesz a comb, és még nem is kell sok energiát fektetni az elkészítésébe.
-
2023-05-13 09:28:01
-
2023-05-07 08:36:02
-
2023-04-29 08:36:01
Fűszeres joghurtban pácolt csirkecomb

Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 400 g joghurt
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál chilipehely
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsuk meg, utána tegyük félre.
A joghurtot mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá az összes többi alapanyagot, majd a csirkecombokat forgassuk a pácba, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára pihenni.
Másnap a combokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép pirosra 35-40 perc alatt (a sütési idő a sütőtől és a comb méretétől is függ). A sütés félidejénél fordítsuk meg a combokat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!