![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fűszeres, joghurtos padlizsánkrém: friss kapor és citromlé gazdagítja
![pkcover](https://kep.index.hu/1/0/3992/39921/399216/39921681_3046261_997986a0d275ad84bb2c22d80beba299_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ízletes padlizsánkrém pékárura kenve is isteni, de sült húsok mellé is kínálható, sőt, mártogatósként is tökéletesen működik.
A házi kencék vonzerejének senki nem bír ellenállni, érdemes minél többféle krémes finomságot kipróbálni, garantáltan nem fogsz ráunni.
A házi krémek közül a padlizsán örök favorit, ha van rá lehetőséged, grillen érdemes elkészíteni a zöldséget. Csak vágd félbe, dobd a rácsra, fordítsd meg félidőnél, fél óra alatt kész is lesz. A húsát kanalazd tálba, majd ízesítsd. Grillezve füstös aromát kap, amely nagyon jól érvényesül a kencében.
A padlizsánkrém elkészítése egyszerű, de figyelni kell, hogy vásárlásnál hibátlan zöldséget szerezz be, szép fényeset és keményet, a puha padlizsánnak nem jó az íze.
Fűszeres padlizsánkrém
![pkkct](https://kep.index.hu/1/0/3992/39921/399217/39921713_1bcf1edb622f00a5760025944162ad5a_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab padlizsán
- 1 darab citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 milliliter görög joghurt
- só és bors ízlés szerint
- kapor ízlés szerint
- chilipaprika (opcionális)
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt szurkáljuk meg, majd fektessük tepsire, toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 60 percre.
A kihűlt padlizsán húsát tegyük keverőtálba (a héjára és a magokra nem lesz szükség).
A padlizsán húsát villával törjük pépesre, majd adjuk hozzá a citrom facsart levét, a zúzott fokhagymát, joghurtot, sót, borsot, kaprot (kapor helyett chilipaprikát is lehet használni), keverjük alaposan egybe. Behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!