Lágy tésztájú, illatos sütőtökös fánk: kelesztés és dagasztás nélkül készül a finomság
Újra itt a sütőtökszezon, érdemes minél változatosabban beépíteni az étrendbe, még lágy tésztájú fánkba csempészve is csodálatos lesz.
Lapul egy kis sütőtökpüré a hűtődben? Akkor használd fel, dobj össze belőle egy puha pogácsát vagy egy gusztusos pufi palacsintát!
A sütőtökös palacsinta egyszerűen készül, mégis különleges finomság. A sütőtök ízben, színben és textúrában is érezteti magát. Finom harapnivaló, amit magában, mindenféle plusz nélkül is fogyaszthatsz, akár reggelire, vagy kínáld csábos desszertként. A sütőtökös palacsinta nagyon finom valamilyen édes öntettel nyakon öntve, érdemes juharsziruppal, almaszósszal vagy karamellszósszal kínálni.
A palacsinta masszájába maradék sütőtökpüré is tökéletes, de ha épp nincs kéznél, akkor az ide kattintott recept alapján készítsük el.
Az írót öntsük keverőtálba és adjuk hozzá a tojást, vaníliát és a sütőtökpürét. Az egészet keverjük szép simára. Ezután forgassuk hozzá a sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, cukrot és a lisztet is. (Ha túl folyós a massza, akkor adjunk még hozzá lisztet, ha pedig túl sűrű, akkor írót vagy tejet!)
Vegyünk elő egy palacsintasütőt és forrósítsuk fel. Ha szükséges, kevés olajjal kenjük ki, majd a masszából fagyiadagolóval tegyünk a serpenyőbe kisebb adagokat. A palacsintákat mindkét oldalán süssük készre. (A palacsintákat mindkét oldalán 1-3 percig süssük, ez attól függ, milyen mennyiségben kerül a massza a serpenyőbe.)
Az elkészül palacsintákat kínáljuk magában, vagy valamilyen bogyós gyümölccsel és édes szósszal nyakon öntve.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu