Isteni, laktató sütőtökkrémes tészta: sütőben sült zöldség az alapja
Nincs energiád a tűzhely mellett álldogálni? Készítsd el ezt a tésztaszószt, nagyjából 5 perc vele a tényleges munka.
Az őszi, téli szezon sztárja a zöldségek közül a sütőtök. A narancssárga színben pompázó, édeskés zamatú zöldség nagyon izgalmasan felhasználható a konyhában. Érdemes új recepteket kipróbálni és felfedezni, hogy meglásd, milyen fantasztikus alapanyag a sütőtök.
A zöldségből ízletes köret is alkotható püré formájában: ennek az ízesítését érdemes ízlés szerint alakítani, nagyon jól érvényesülnek benne a melengető fűszerek, ilyen a szerecsendió, szegfűbors, chilipor, de még fahéjjal is meghintheted.
A pompás sütőtökös tészta sütőtökpürével készül, amelyhez maradékot is használhatsz. Mivel a püré már kapott fűszereket, így a szószt nem kell annyira túlgondolni. Egy kis fokhagyma és kakukkfű kell bele, de akár még chilivel vagy zsályával is feldobhatod.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
Vegyük elő a sütőtökpürét (ha nincs, akkor készítsük el a linkelt recept szerint) és tegyük turmixgépbe a tejszínnel, sajttal, sóval, borssal és a kakukkfűvel együtt.
A hagymát vágjuk finomra és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fokhagymát, majd 30 másodperc múlva a turmixolt tejszínes sütőtökpürét. Néhány perc alatt keverjük egybe, majd a tésztával egybeforgatva kínáljuk.
A sütőtökös tésztát megszórhatjuk zsályával vagy reszelt sajttal.
Fotók: Getty Images