
Sűrű, tejszínes szószban puhult csirkemell: csodás recept kevés munkával
A fenséges fogás egyszerűen készül, tésztával vagy rizzsel kínálva csodás ebéd vagy vacsora.
Főzni öröm és enni élvezet. Igaz, nem mindenki szeret a konyhában tevékenykedni, vagy épp még csak most fedezi fel a főzés varázsát. Nos, a most bemutatott recept mindkét tábornak remek választás, hisz gond nélkül, egyszerűen összedobható, látványra és ízében is elvarázsol.
A szaftos, csirkés fogásban zöldfűszernek is jut hely, adj hozzá petrezselymet vagy metélőhagymát. Aki szereti a spenótot, azt is keverhet hozzá, gombából pedig laskát is használhatsz. Az elkészült ételt rizzsel vagy tésztával kínáld!
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
A gombát is tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.
A húst sóval és borssal fűszerezzük, majd egy magas falú edényben, kevés olajon mindkét oldalán süssük 8-12 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.
A finomra aprított hagymát dobjuk az edénybe, amelyben a hús pirult, és dinszteljük üvegesre (ha szükséges, kevés olajat is adjunk hozzá). Ezután keverjük hozzá a gombát, sót, borsot, fokhagymát és a kakukkfüvet, pirítsuk 8-12 percig. Ezután az elősütött húst is adjuk hozzá, öntsük alá a fehérbort, és félig lefedve főzzük alacsony láng felett 8-12 percig.
A tejszínt mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá a mustárt és a mustármagot, majd keverjük a gombás húshoz és főzzük rottyanásig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu