Ínycsiklandó mustáros, gombás csirke: így lesz selymes a mártás

5
Nyomtatás
Gombás, mustáros csirke cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos fogás egyszerűen készül, ennek ellenére éttermi ízélményt ígér, érdemes kipróbálni ezt a receptet, ha valami különlegesre vágysz.

Főzni öröm és enni élvezet. Igaz, nem mindenki szeret a konyhában tevékenykedni, vagy épp még csak most fedezi fel a főzés varázsát. Nos, a most bemutatott recept mindkét tábornak remek választás, hisz gond nélkül, egyszerűen összedobható, látványra és ízében is elvarázsol.

Így is lehet!

A szaftos, csirkés fogásban zöldfűszernek is jut hely, adj hozzá petrezselymet vagy metélőhagymát. Aki szereti a spenótot, azt is keverhet hozzá, gombából pedig laskát is használhatsz. Az elkészült ételt rizzsel vagy tésztával kínáld!

Gombás, mustáros csirke

Gombás, mustáros csirke ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg gomba
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 8 darab csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál mustármag (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

A gombát is tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

A húst sóval és borssal fűszerezzük, majd egy magas falú edényben, kevés olajon mindkét oldalán süssük 8-12 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.

A finomra aprított hagymát dobjuk az edénybe, amelyben a hús pirult, és dinszteljük üvegesre (ha szükséges, kevés olajat is adjunk hozzá). Ezután keverjük hozzá a gombát, sót, borsot, fokhagymát és a kakukkfüvet, pirítsuk 8-12 percig. Ezután az elősütött húst is adjuk hozzá, öntsük alá a fehérbort, és félig lefedve főzzük alacsony láng felett 8-12 percig.

A tejszínt mérjük keverőtálba, és keverjük hozzá a mustárt és a mustármagot, majd keverjük a gombás húshoz és főzzük rottyanásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon