Sajttal és sonkával töltött csirkemell: forró levegős sütőben készül
Az ínycsiklandó töltött rántott hús forró levegős sütőben pirul, így sokkal egészségesebb és ízletesebb.
A finom vacsora egyszerűen készül, teljesen kezdők is bátran megpróbálkozhatnak a recepttel. A csirkemell gombás, póréhagymás raguval készül, amit bátran tovább gazdagíthatsz. Keverj hozzá egy kevés tejszínt vagy krémsajtot, úgy még finomabb a töltelék. A gombából is használhatsz többfajtát, a receptben csiperkével ajánlom, de laskával is készülhet.
A töltött húst leheletnyi olajjal meglocsolva süsd szép pirosra a sütőben úgy, ahogy a receptben van írva. Ha azonban van forró levegős géped, abban is elkészítheted. A töltött húsnak a panír is jól áll, így is megsütheted ugyanúgy tepsiben vagy gépben.
A gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel tetszőlegesen.
A póréhagymát is tisztítsuk meg és szeleteljük fel tetszés szerint.
Az előkészített póréhagymát és a gombát kevés olajon pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.
A csirkemellet oldalról vágjuk be úgy, hogy ki tudjuk nyitni. Ezután kicsit klopfoljuk ki, majd tegyünk rá a gombás töltelékből. A húst tekerjük fel, vagy egyszerűen a szabad részt hajtsuk a töltésre, ha szükséges, fogvájóval rögzítsük.
A töltött húst helyezzük tepsire, fűszerezzük sóval és borssal, majd csorgassunk rá kevés olajat. Ezután a húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 25-35 percig.
Ezután szórjunk a húsra reszelt sajtot, majd toljuk vissza a sütőbe, és süssük még 5-10 percet, míg a sajt szép színt kap.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu