Gombás raguval töltött csirkemell: sok sajt pirul a tetején

4
Nyomtatás
toltott-csirkemell
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ízletes gombás töltelékkel megpakolva sül szép pirosra a töltött csirkemell. A húst sütőben és forró levegős gépben is elkészítheted.

A finom vacsora egyszerűen készül, teljesen kezdők is bátran megpróbálkozhatnak a recepttel. A csirkemell gombás, póréhagymás raguval készül, amit bátran tovább gazdagíthatsz. Keverj hozzá egy kevés tejszínt vagy krémsajtot, úgy még finomabb a töltelék. A gombából is használhatsz többfajtát, a receptben csiperkével ajánlom, de laskával is készülhet.

A töltött húst leheletnyi olajjal meglocsolva süsd szép pirosra a sütőben úgy, ahogy a receptben van írva. Ha azonban van forró levegős géped, abban is elkészítheted. A töltött húsnak a panír is jól áll, így is megsütheted ugyanúgy tepsiben vagy gépben.

Gombás raguval töltött csirkemell

Gombás raguval töltött csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g gomba
  • 1 darab póréhagyma
  • olaj kevés
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 70 dkg csirkemell
  • 10 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel tetszőlegesen.

A póréhagymát is tisztítsuk meg és szeleteljük fel tetszés szerint.

Az előkészített póréhagymát és a gombát kevés olajon pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.

A csirkemellet oldalról vágjuk be úgy, hogy ki tudjuk nyitni. Ezután kicsit klopfoljuk ki, majd tegyünk rá a gombás töltelékből. A húst tekerjük fel, vagy egyszerűen a szabad részt hajtsuk a töltésre, ha szükséges, fogvájóval rögzítsük.

A töltött húst helyezzük tepsire, fűszerezzük sóval és borssal, majd csorgassunk rá kevés olajat. Ezután a húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 25-35 percig.

Ezután szórjunk a húsra reszelt sajtot, majd toljuk vissza a sütőbe, és süssük még 5-10 percet, míg a sajt szép színt kap.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon