Klasszikus coleslaw saláta joghurtos öntettel: krémes köret húsok mellé
Lassan kezdődik a grillszezon, a sült húsok vagy zöldségek mellé kínálj krémes coleslaw salátát, a kerti partik sztárja lesz.
A különféle káposztasaláták közül talán az amerikai coleslaw a legismertebb, amely hagyományosan majonézzel, joghurttal vagy tejszínnel és mustárral készül. Ha valami könnyedebbre vágysz, hagyd ki a majonézt és a tejtermékeket, és készítsd el ezt a görög változatot.
A lahanosalata az egyik legegyszerűbben készülő káposztasaláta, azonban kevés hozzávalóval is mennyeien ízes körethez juthatsz, amit aztán gyroshoz, kebabhoz, sültekhez vagy bármilyen grillételhez fogyaszthatsz.
Egy nagyobb tálban keverjünk össze minden hozzávalót, és a káposztát kézzel alaposan nyomkodjuk át.
Az edényt takarjuk le fóliával, és legalább 24 órára tegyük hűtőbe, hogy a káposzta alaposan átvegye az ízeket.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu