Görög krumplisaláta feta sajttal: önálló fogásként is megállja a helyét

20
Nyomtatás
Görög krumplisaláta feta sajttal cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Annyira tartalmas, hogy könnyed ebédként is helytáll, ráadásul valódi vitaminbomba a sokféle zöldségnek köszönhetően.

A recept kicsit hasonlít a jól ismert görögsalátához, tartalmas és finom, önmagában is kiváló, de sült hús mellé is kínálható.

Az izgalmas görög krumplisaláta többféle recept szerint kipróbálható. Van, amelyikben a krumpli pirosra sütve kerül a salátástálba, de főtt burgonyából is össze lehet dobni a finomságot.

Így dobd fel!

A recept bátran továbbgondolható. Jól állnak a zöldségeknek a friss fűszernövények, érdemes kaporral vagy metélőhagymával megbolondítani. Ha még izgalmasabban kínálnád, akkor kapribogyót vagy olajbogyót is forgass a zöldségekhez.

Görög krumplisaláta feta sajttal

Görög krumplisaláta feta sajttal ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • só ízlés szerint
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 darab uborka
  • 150 g feta sajt
  • 300 ml joghurt
  • 1 evőkanál saláta-fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg, majd vágjuk kockára vagy karikázzuk fel, és bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és tegyük félre.

Míg a krumpli fő, addig készítsük elő a zöldségeket (lila hagyma, paprika, paradicsom, uborka), tisztítsuk meg és tetszőlegesen vágjuk fel.

A főtt krumplit öntsük salátástálba, és adjuk hozzá az előkészített zöldségeket és a feta sajtot is morzsoljuk hozzá.

A joghurtot és a saláta-fűszerkeveréket keverjük egybe, majd forgassuk a salátához.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon