
Itt a jó idő, kezdődik a grillszezon: a 10 legjobb receptünket mutatjuk
Ahogy 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, előkerülnek a grillsütők, a kert szabadtéri konyhává alakul át, ott készülnek a finomságok.
A csirkeszárny sokak szemében nem túl izgalmas alapanyag, pedig szinte bármilyen fogást összedobhatsz belőle, és bár nem olyan sok rajta a hús, nagyon ízletes ételek készülhetnek belőle. Nyáron, a kerti grillpartin is számíthatsz rá. A fűszeres páctól ízletes, szaftos és omlós lesz a sült, amely után a vendégeid megnyalják mind a tíz ujjukat.
A hús a páctól lesz igazán finom, épp ezért ne sajnáld tőle az időt, hagyd benne állni, hogy a fűszerek átjárják. Ez egy csípősebb pác, de nagyon jól áll a szárnynak, sütés közben érdemes vele kenegetni. Ha nincs grillsütőd, pakold tepsire a húst, és told 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre. Sütés közben a fordításról se feledkezz meg.
A csirkeszárnyat tisztítsuk meg, vágjuk félbe, ha szeretnénk, majd sózzuk meg és tegyük félre, míg a pácot elkészítjük.
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a szárnyát, fedjük le, és tegyük néhány órára a hűtőbe pihenni, hogy az ízek összeérjenek. (Akár egy éjszakát is állhat így a hűtőben.)
A grillsütőt melegítsük elő, kenjük le olajjal a rácsot, majd pakoljuk rá a húst, és süssük szép pirosra 25-30 perc alatt, közben fordítgassuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu