
Vajpuhára sült, grillezett csirkemáj: így készítve nem lesz gumis és kemény

Nem csak színhúst és zöldséget dobhatsz a grillre, a grillezett máj is nagyon ízletes lesz, füstös aromát kap, és vajpuha lesz.
Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik a csirkemáj és citrom párosítás, de hidd el, megéri kipróbálni. A citromsavtól nem csak ízletesebb, puhább is lesz a máj, hasonlóan működik, mint a tejes áztatás. Arra figyelj csak, hogy 30 percnél tovább ne hagyd benne, mert akkor viszont már roncsolhatja is a szerkezetét, pépesebb lesz.
A savas összetevő mellé szükség van valamilyen zsiradékra is: az olaj a legjobb választás, de mással is dolgozhatsz, aminek magas a füstpontja, jól bírja a hőt, mert grillezésnél ez az egyik legfontosabb szempont. Természetesen az ízesítésre is gondolni kell: a különböző zöldfűszerek, a fokhagyma és a chili is jól áll neki.
-
2023-05-27 08:36:01
-
2023-02-01 07:32:02
-
2023-01-28 08:36:02
Grillezett csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre
- 500 g csirkemáj
- 60 ml citromlé
- 60 ml olívaolaj
- 0.25 tk só
- 0.5 tk fokhagymapor
- 0.25 tk bors
- 0.25 tk chilipehely
- 1 tk petrezselyem (szárított)
Elkészítés:
Ha fából készült nyársakat használunk, áztassuk be.
A csirkemájat tisztítsuk meg, ha szükséges, öblítsük át.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet és a fűszereket. Tegyük bele a májat, óvatosan forgassuk össze. Tegyük félre 10 percre.
Melegítsük elő a grillt közepes fokozaton. A májakat húzzuk fel a nyársra.
Tegyük őket a grillre: nagyjából 15 percig süssük, közben forgassuk át párszor. Akkor jó, mikor a belső hőmérséklete eléri a 74 fokot.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!