A szószhoz keverjük össze a vörösbort, a cukrot, az ecetet és a naracslét, majd kezdjük el melegíteni, 5 percig főzzük. Vegyük lejjebb a lángot, majd adjuk hozzá a meggyet. Folyamatos kevergetés mellett főzzük még 10 percig.
Közben egy kis tálban keverjük össze a keményítőt és a vizet, majd csorgassuk a meggyszószhoz. Pár percig főzzük, míg besűrűsödik. Tegyük félre.
A csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe, hogy nagyjából egyforma vastag szeleteket kapjunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét odalukat.
A mézet és a citromlevet keverjük össze egy kis tálkában.
Melegítsük elő a grillt (200-220 fokon). A rácsot kenjük le vékonyan olajjal.
Tegyük a csirkemelleket a grillrácsra, kenjük le a tetejüket a mézes keverékkel. Süssük őket 3-5 percig, majd fordítsuk meg. A másik felüket is kenjük le a mázzal, majd további 3-5 percig süssük őket.
A boros meggyszósszal kínáljuk.