Füstös, grillezett húspogácsa: nagyon szaftos lesz a fűszeres hús

7
Nyomtatás
grillezetthamburgerhús
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Grillen sütve minden finomabb: a füstös aroma különösen jól áll a húsoknak, a hamburgert pedig sokkal magasabb szintre emeli.

Mi sem jobb egy finom hamburgernél, hát még akkor, ha házilag készíted! A fűszeres húspogácsa a hamburger lelke, grillszezonban érdemes a rácson sütni. Grillen készítve füstös pluszízt kap, sokkal finomabb lesz, kívül szépen megpirul, belül viszont szaftos marad.

A húspogácsa sima só, bors fűszerezéssel is isteni, de érdemes fokhagymaport, füstölt paprikát is keverni bele, a Worcestershire-szósz pedig a köbre emeli. Utóbbi önmagában is sós, így óvatosan adagold a sót a húshoz.

A húspogácsákat 4-6 percig süsd attól függően, közepesen vagy teljesen átsült végeredményre vágysz. Ha előbbi, akkor kb. 2-2 percet adj neki oldalanként, utóbbi esetben viszont inkább 3-3 percet szánj rá.

Grillezett húspogácsa

grillezetthamburgerhús2

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 1 kg darált marhahús
  • 1.5 ek fokhagymapor
  • 1 ek füstölt pirospaprika
  • 0.5 ek bors
  • 0.5 tk
  • 2 ek Worcestershire-szósz
  • 8 szelet cheddar sajt (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A grillt melegítsük elő magas lángon/gyújtsuk be. (Kb. 20 perc alatt melegítsük fel 200 fokra.)

A darált húst keverjük egybe a fűszerekkel, majd a Worcestershire-szószt is adjuk hozzá. (Mivel az is sós, nem szabad sok sót hozzáadni.) Gyúrjuk át alaposan a masszát.

Készítsünk a masszából 8 db, kb. 2,5 centi vastag húspogácsát. A közepüket picit nyomjuk be.

A grillrácsot kenjük le olajjal, majd tegyük rá a húspogácsákat. Oldalanként kb. 2-3 percig süssük attól függően, közepesen vagy teljesen átsültet készítenénk.

Ha szeretnénk, az utolsó fél percben tegyünk 1-1 szelet sajtot a pogácsákra. 

Rögtön tálalhatjuk is, akár hamburgerként, akár saláta mellé.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon