Gyümölcsös kebab frissítő mentával: finom és mutatós desszert

Gyumolcskebab
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincsen időd vagy kedved bonyolult desszertekhez, akkor dobd össze ezt a színes és mutatós gyümölcskebabot!

Desszert, mégis elképesztően egészséges? Bizony, lehetséges! Ezzel a sokféle gyümölcsből készülő kebabbal még a vendégek előtt sem kell szégyenkezned, hiszen annyira mutatós, hogy vendégvárónak is beillik.

És még csak nem is kell órákat töltened miatta a konyhában, hiszen mindössze a gyümölcsöket kell hozzá ízlésesen előkészítened – igaz, ez kicsit időigényesebb, mintha csak hétköznapi módon kockáznád fel őket, de megéri az a pár perc extra –, és már sorakoztathatod is őket a hurkapálcára.

A sorrendnél csak arra figyelj, hogy eltérő színű darabok kövessék egymást, és hogy 3-4 gyümölcs után 1-1 mentalevél is kerüljön a pálcára. Ettől lesz igazán frissítő és nyárias ez a desszert.

Gyümölcskebab

Gyumolcskebab-c

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 1 marék szőlő
  • 1 szelet görögdinnye
  • 1 szelet sárgadinnye
  • 1 marék málna
  • 1 marék áfonya
  • 1 db kivi
  • 0.5 db mangó
  • 1 csokor friss menta
  • 8 db hurkapálca
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mossuk és hámozzuk meg, majd daraboljuk tetszőleges, ízléses darabokra.

Váltakozva szúrjuk őket a hurkapálcákra, 3-4 gyümölcs közé pedig 1-1 mentalevelet is tegyünk.

Hidegen kínáljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük