Frissítő málnasorbet cukor nélkül: érett banán édesíti

Malna-sorbet-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a málnasorbet frissítő, krémes, és még cukrot sem tartalmaz: tökéletes nyári desszert, ha valami könnyűre vágysz.

A házi sorbet elkészítése a világ egyik legegyszerűbb dolga, és könnyű, frissítő befejezése lehet bármilyen étkezésnek. A fagylalttal ellentétben nem tartalmaz semmiféle tejterméket, így tökéletes nyári desszert, még a legnagyobb kánikulában sem kell félned attól, hogy néhány nap alatt megromlik.

Másik pozitívuma, hogy cukrot sem tartalmaz, hiszen a benne lévő banán gondoskodik az édesítésről. Így egy adag kevesebb, mint 100 kalóriát tartalmaz. Ehhez azonban mindenképp érett gyümölcsöt használj!

Málnasorbet

Malna-sorbet

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 db nagy érett banán
  • 200 g málna
  • 250 ml narancs- vagy más gyümölcslé
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixoljuk krémesre.

Öntsük a keveréket egy fagyálló tárolóba, és tegyük a fagyasztóba. Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

Fogyasztás előtt hagyjuk, hogy a sorbet 10 percig szobahőmérsékleten melegedjen, majd kanalazzuk kis tálkákba.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük