Üvegbe zárt epres sajttorta: pillanatok alatt, sütés nélkül készül
A szépséges desszert megalkotása gyerekjáték, mely baráti összejövetelekre tökéletes, és még piknikre is könnyen elcsomagolható.
A tiramisu az olasz konyha kedvelt desszertje. A mascarponés, kávés süti az egész világot meghódította, rengetegféle variációban kipróbálható. A hagyományos verzió helyett citrommal vagy eperrel is készülhet, és még az se baj, ha a kávé kimarad belőle.
A tavaszi ruhába öltözött süti eperrel felturbózva csábít. Nagyon finom így készítve, de tovább lehet fokozni az ízélményt: olvassz fel 100 gramm fehér csokit vízgőz felett, majd keverd a mascarponés krémhez, mennyei lesz!
Először a szirupot készítsük el: a cukrot szórjuk lábasba, öntsük rá a vizet, majd folyamatosan kevergetve melegítsük fel. Mikor a cukor teljesen felolvadt, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és facsart levét. Körülbelül 3-4 percig melegítsük a szirupot, majd vegyük le a tűzhelyről és tegyük félre.
Az epret alaposan mossuk meg, a csumáját távolítsuk el. Az eperből a díszítéshez tegyünk félre egy keveset, majd villával vagy botmixerrel törjük pépesre a maradék gyümölcsöt.
A habtejszínt verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát. Ezután forgassuk össze a mascarponéval.
Vegyünk elő egy jénait vagy valamilyen tetszőleges formát, amiben elkezdjük rétegezni a desszertet.
A babapiskótát mártsuk bele a szirupba, majd rakjuk szépen sorjában a formába. Ezután a mascarponés krém felét simítsuk a babapiskótára.
Az eperpürét kanál segítségével tegyük a krémre.
A maradék babapiskótát mártsuk a szirupba, majd sorakoztassuk az eperpüré tetejére.
A megmaradt mascarponés krémet simítsuk a babapiskóta tetejére.
A félretett eperrel ízlés szerint díszítsük fel a desszertet.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu