Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted

19
Nyomtatás
Hagymás bundában sült rántott csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A jól megszokott rántott hús bundája kap egy kis extrát, amitől sokkal ízletesebb. Kínáld valamilyen körettel, vagy készíts belőle szendvicset.

A rántott hús örök kedvenc, a hétvégi ebéd sztárja. A frissensült sokféle formában az asztalra kerülhet: van, aki joghurtos páccal készíti, míg más a bundával trükközik. Bárhogy is legyen, az újításokat mindig lehet fokozni, én most hagymával készítettem el.

Nemrégiben egy kis összejövetelen jártam, ahol halászlével vártak. A házigazda nem győzte hangsúlyozni, hogy makói hagymából készül a legfinomabb halászlé, és persze mindenfajta magyar étel. A makóiak pogácsát is készítenek belőle, és még a rántott hús bundájába is belecsempészik. Ez úgy ott maradt a fülemben, hogy azonnal eldöntöttem, hogy a heti rántott hús hagymával készül. Sajnos nem makóit szereztem be, de így is finom volt.

Ezt a hagymás változatot azóta kétszer is elkészítettem. Először 1 fej lila és 1 fej vöröshagymát használtam, de akár újhagymát is finomra vághattam volna. A lényeg, hogy nagyon apró legyen a hagyma, nem az a fontos, hogy látszódjon, úgyis éreztetni fogja magát. A bundával érdemes még trükközni, az egyik bögre lehet panko, így ropogósabb lesz és nem szívja meg magát úgy az olajjal.

Hagymás bundában sült rántott csirkemell

Hagymás bundában sült rántott csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Ezután mindkét oldalán sózzuk le és tegyük hűtőbe 30 percre vagy egy éjszakára.

A megtisztított hagymát vágjuk olyan apróra, amilyenre csak tudjuk. Tegyük tálba és adjuk hozzá a tojást, keverjük alaposan össze.

A zsemlemorzsát mérjük tálba és forgassuk hozzá a borsot, Cayenne-borsot, fokhagyma-granulátumot.

A lisztet is mérjük tálba. Ezután kezdjük el panírozni a húst a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

A bepanírozott húst bő, forró olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.

Fotók és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon