Hűs gazpacho a nyári napokra: csupa friss alapanyag alkotja

16
Nyomtatás
Gazpacho-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus gazpacho egy paradicsomos alapú, csupa friss zöldségből és fűszerekből álló leves, amely annyira egyszerű, hogy még főzni sem kell.

A gazpacho egy Spanyolországból származó, csupa friss zöldségből álló fűszeres leves, amely a nagy nyári kánikulában esik a legjobban. Hatalmas előnye ugyanis más levesekkel szemben, hogy nem kell főzni, csak összeturmixolni a hozzávalókat, fűszerezni, és már eheted is.

Olyan zöldségek kerülnek bele, mint az édes, lédús paradicsom, az uborka, a paprika és a hagyma, és hogy tartalmasabb legyen, a kenyér sem maradhat ki. Fűszerezés terén a kevesebb ebben az esetben többet jelent, azaz nem kell túlgondolni, így a zöldségek íze is maximálisan tud érvényesülni: egy kevés só, bors, chili, bazsalikom és balzsamecet éppen elég.

Hagyományos gazpacho

Gazpacho

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy érett, lédús paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy szelet kenyér
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. balzsamecet
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 csokor friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A feldarabolt zöldségeket tegyük turmixgépbe, és a kenyerkockákkal, sóval, borssal, chilipehellyel, balzsamecettel, bazsalikommal és olívaolajjal dolgozzuk krémes állagúra.

Akár azonnal is fogyaszthatjuk, azonban akkor a legjobb, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön és az ízek összeálljanak.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon