Zöldborsógazpacho percek alatt: nem igényel főzést a vitamindús leves
Ha friss lendületre vágysz, akkor ez a leves biztosan támogatni fog az elérésében: vitamindús, egészséges összetevőket tartalmaz, és még főzést sem igényel.
A gazpacho egy Spanyolországból származó, csupa friss zöldségből álló fűszeres leves, amely a nagy nyári kánikulában esik a legjobban. Hatalmas előnye ugyanis más levesekkel szemben, hogy nem kell főzni, csak összeturmixolni a hozzávalókat, fűszerezni, és már eheted is.
Olyan zöldségek kerülnek bele, mint az édes, lédús paradicsom, az uborka, a paprika és a hagyma, és hogy tartalmasabb legyen, a kenyér sem maradhat ki. Fűszerezés terén a kevesebb ebben az esetben többet jelent, azaz nem kell túlgondolni, így a zöldségek íze is maximálisan tud érvényesülni: egy kevés só, bors, chili, bazsalikom és balzsamecet éppen elég.
A feldarabolt zöldségeket tegyük turmixgépbe, és a kenyerkockákkal, sóval, borssal, chilipehellyel, balzsamecettel, bazsalikommal és olívaolajjal dolgozzuk krémes állagúra.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk, azonban akkor a legjobb, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön és az ízek összeálljanak.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu