A tökéletes pizzatészta Jamie Oliver szerint: a liszten múlik a siker
A jó pizza a tökéletes alapnál kezdődik: ennek a receptjét hoztuk most el, és Jamie Oliver hasznos tippjeit is tolmácsoljuk, hogy egy fenomenális pizzatésztát készíthess.
Ha te is a pizzarajongók táborát erősíted, de nincs mindig időd és kedved a kelt tészta összeállításához, próbáld ki ezt a hamis változatot. Az alapja kész tortillalap, amit tetszőleges feltétekkel pakolhatsz meg, majd pár perc alatt készre is sül a sütőben.
Alább mutatunk egy szuper paradicsomszósz-receptet is, de ha még több időt spórolnál meg, jó minőségű bolti pizzaszószt is használhatsz. Sőt, akár fokhagymás tejföllel vagy mascarponéval is megkenheted a lapokat.
Mi most egy sonkás-kukoricás tortillapizzát készítettünk, de bátran tegyél rá szalámit, kolbászt, chilit, gombát, bármit, amit megkívánsz.
Első lépésként készítsük el a pizzaszószt e szerint a recept szerint. Mérjünk ki belőle 120 ml-t, a többit a hűtőben tároljuk, más recepthez jól jöhet.
A sajtokat reszeljük le. A sonkát vágjuk csíkokra. A kukoricáról öntsük le a levet.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Tegyünk egy sütőrácsot középre.
Készítsük magunk elé a két tortillalapot. Oszlassuk el rajtuk a szószt egyenletesen, a széleken hagyjunk egy kis helyet szabadon.
Osszuk szét a két pizza között a parmezánt, majd szórjuk rá a sonkát és a kukoricát. A reszelt mozzarellával zárjunk.
A megpakolt tortillalapokat óvatosan csúsztassuk rá a sütőrácsra, majd süssük őket 5-8 percig, vagy míg egészen ropogósak nem lesznek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu