Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás

4
Nyomtatás
Hamis-turokrem-kolesbol
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a krémes, kellemesen citrusos hamis túrókrém kölesből készül, és tökéletes alternatíva arra az esetre, ha nem fogyasztasz tejtermékeket.

Ez a hamis túrókrém kölesből készül, és ízben nagyon hasonlít a szintén kölesalapú hamis túrógombóchoz. A köles ugyanis nemcsak köretként állja meg a helyét, hanem puhára főzve és a megfelelő hozzávalókkal kombinálva ízében és állagában is a túróshoz hasonló fogásokat készíthetsz belőle.

Ebben az esetben a legfontosabb kiegészítő a citromlé és a citromhéj, ráadásként pedig mazsola és pirított dió dobja fel a desszertet. Mivel ez egy vegán recept, ezért nemcsak a túrót, hanem a tejet is növényi alternatíva pótolja. 

Hamis túrókrém kölesből

Hamis-turokrem-kolesbol-c

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 100 g köles
  • 500 ml szójaital (vagy más növényi ital)
  • 3 ek. juharszirup
  • 2 csipet
  • 0.5 közepes biocitrom reszelt héja
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék pirított dió durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

A kölest alaposan öblítsük át folyó víznél, majd csepegtessük le.

A szójaitalt kezdjük el forralni egy kisebb edényben, keverjük hozzá a juharszirupot, a sót, a citrom levét és héját, a vaníliakivonatot és a mazsolát.

Mehet bele a köles is, és alacsony hőfokon, gyakran átkeverve főzzük puhára 25-30 perc alatt. Az sem gond, ha a köles kissé szétfő, az állaga jobban hasonlít majd a túróéra.

Kanalazzuk tálkákba, és hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt szórjuk meg diódarabokkal.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon