Házi, fűszeres csirkeburger: pácolt csirkemell kerül a zsemlébe

hamburger
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A húst akár előző este is összekészítheted, másnap csak pirosra kell sütni, aztán indulhat a falatozás.

A házi csirkeburger lényegi eleme a hús, hogy milyen zöldség kerül a zsemlébe, az teljesen rád van bízva. Én salátalevéllel és paradicsommal szoktam gazdagítani, ha pedig olyan a kedvem, lila hagyma, cheddar sajt és ropogós bacon is kerül bele. Ha te is tennél bele sajtot, akkor amíg a hús sül, addig a félbevágott zsemlét pirítsd meg úgy, hogy az egyik felére tegyél sajtszeletet, várd meg, míg kicsit megolvad, majd indulhat az összeállítás.

A csirkeburgert nevezhetjük kényelmi ételnek is, hisz előző este is összekészítheted a húst, pácolva még ízletesebb lesz. A zöldségeket is előkészítheted, így másnap tényleg gond nélkül, pillanatok alatt elkészülhet a szendvics, amely mellé sült krumplit és hagymakarikát is kínálhatsz. A burger szósszal az igazi, ha szeretnéd, rakj bele majonézt vagy tartármártást. A hústól a szendvics nagyon szaftos, nem lehet szépen enni, szalvétát feltétlen készíts mellé.

Házi csirkeburger

cthbcs

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 5 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál chilipehely
  • 4 darab zsemle
  • 3 darab paradicsom
  • 8 levél saláta
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket klopfoljuk ki.

Az olajat mérjük keverőtálba, keverjük össze a fűszerekkel, majd forgassuk bele a húst, fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe 30 percre, de egy éjszakát is pihenhet így a hús.

A húst forró, ha szükséges, enyhén olajozott serpenyőben, mindkét oldalán süssük aranybarnára.

A paradicsomot szeljük fel.

A zsemlét vágjuk félbe, tegyünk bele húst, salátát és paradicsomot.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük