Hogyan lesz a legfinomabb a házi rizsital? Háromféle módszert teszteltünk
Azoknak, akik nem ehetnek vagy ihatnak tejterméket, ma már egyre többféle alternatíva áll a rendelkezésükre, csak éppen még az ár-érték arány nem került helyre.
A kókuszital tökéletes helyettesítője a tehéntejnek, és amellett, hogy finom, a szervezet is meghálálja majd. A kókusz az egyik legjobb laurinsavforrás, mely jótékonyan hat a koleszterinszintre és a szív egészségére is. Az ital a bélrendszer állapotát is javítja, segít megszüntetni a szorulást. Egyéb érdemei közé sorolandó még, hogy a kókuszolajból készült krém még az ízületi gyulladásokat is segít megszüntetni.
A házi kókuszital elkészítéséhez többféle receptet is kipróbálhatsz. Sokan jobban szeretik kókuszchipsből készíteni, mondván, úgy aromásabb, de reszelékkel is működik a recept. A növényi ital mindenféle plusz hozzáadása nélkül is különleges, de ha szeretnéd, vaníliakivonattal (1 teáskanál) tovább fokozhatod az ízélményt. A házi frissítő finom magában, készülhet belőle kakaó, turmix, sütemény, és a reggeli müzli is jobban esik vele.
Forraljuk fel a vizet, majd öntsük rá a kókuszreszelékre. Ezután takarjuk le, és hagyjuk így 4-5 órát.
A pihentetési idő után az egészet turmixoljuk le, majd szűrjük át apró lyukú szitán vagy textilpelenkán. Az így kapott tiszta levet adagoljuk üvegbe.
A házi ital hűtőben 4-5 napig tárolható.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu