
Pirosra sült, ricottás cukkinitócsni: fél órán belül tálalhatod
A ricottának köszönhetően krémesre sül a belseje, míg kívülről szépen megpirul a cukkinitócsni, nem lehet betelni vele.
A ricottát házilag is könnyedén elkészítheted, így akár a bolti változatot ki is húzhatod a listáról. Ez a recept mindössze 4 hozzávalót igényel, amelyek általában kéznél vannak minden konyhában.
A kész, házi ricotta tökéletes lesz tésztaételekhez, mártogatósok alapjaként, de sütésnél is hasznát veheted.
Egy lábasban közepes lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük fel a tejet, amelyhez adjuk hozzá a tejszínt és a sót is. Csak addig főzzük, amíg fel nem forr.
Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a citromlevet és keverjük össze.
Hagyjuk a keveréket fél órán keresztül pihenni, hogy besűrűsödjön.
Béleljünk ki egy szűrőt 2 réteg sajtkendővel.
Óvatosan kanalazzuk bele a ricottát a szűrőbe, majd 30-45 percig hagyjuk, hogy lecsepegjen.
Az elkészült ricottát számtalan fogáshoz felhasználhatjuk, legyen az akár desszert, akár főétel vagy kence.
Légmentesen zárt edényben, a hűtőben, akár 5 napig is eláll.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu