Krémes ricotta házilag: egyszerű hozzávalókból készül a sajt

3
Nyomtatás
hazi-ricotta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, hogy házilag készíts ricottát, aggodalomra azonban semmi ok, mert most mutatunk egy mindössze 4 hozzávalóból álló receptet.

A ricottát házilag is könnyedén elkészítheted, így akár a bolti változatot ki is húzhatod a listáról. Ez a recept mindössze 4 hozzávalót igényel, amelyek általában kéznél vannak minden konyhában.

A kész, házi ricotta tökéletes lesz tésztaételekhez, mártogatósok alapjaként, de sütésnél is hasznát veheted.

Házi ricotta

hazi-ricotta

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 l teljes tej
  • 120 ml habtejszín
  • 0.25 tk.
  • 3 ek. citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban közepes lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük fel a tejet, amelyhez adjuk hozzá a tejszínt és a sót is. Csak addig főzzük, amíg fel nem forr.

Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a citromlevet és keverjük össze.

Hagyjuk a keveréket fél órán keresztül pihenni, hogy besűrűsödjön.

Béleljünk ki egy szűrőt 2 réteg sajtkendővel.

Óvatosan kanalazzuk bele a ricottát a szűrőbe, majd 30-45 percig hagyjuk, hogy lecsepegjen.

Az elkészült ricottát számtalan fogáshoz felhasználhatjuk, legyen az akár desszert, akár főétel vagy kence.

Légmentesen zárt edényben, a hűtőben, akár 5 napig is eláll.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon