Puha csokis piskóta mascarponés krémmel töltve - Tejszelet otthon készítve

2
Nyomtatás
tejszelet cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Sokkal egészségesebb, ha a bolti édességek helyett te készíted el a nassolnivalót, főleg, hogy ezzel alig lesz dolgod.

A piskótánál egy finomabb van, a kakaós piskóta. Már csak a színe miatt is a világos krémek illenek hozzá, túróval, mascarponéval érdemes megtölteni.

Ha piskótatekercset készítesz, akkor túrós-vaníliás töltelékkel próbáld ki, és gyümölcsökkel tálald. Ha pedig a retró vonalért rajongsz, akkor a Fanta szelet tökéletes választás, itt is túrós krém kerül a kakaós piskótára, bónuszként pedig az egyik kedvenc üdítődből készült máz a tetejére. 

A tejszelet az az édesség, amit a gyerekek nagyon kedvelnek, de ha azt szeretnéd, hogy ne legyen benne adalékanyag, akkor jobb, ha házilag sütöd meg. Hasonlóan jó választás a Túró Rudi, ezt is elkészítheted otthon

Házi tejszelet mascarponés krémmel

tejszelet recept

Hozzávalók 6 adaghoz

Piskóta:

  • 3 darab tojás
  • 100 gramm cukor
  • 50 milliliter olaj
  • 100 milliliter kefir
  • 150 gramm liszt
  • 30 gramm holland kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 15 gramm méz
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliás cukor

Krém:

  • 120 milliliter tej
  • 10 gramm zselatin (por)
  • 300 gramm mascarpone
  • 50 gramm cukor
  • 1 evőkanál méz

Máz:

  • 180 gramm étcsokoládé
  • 1 ek vaj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a krémet: egy kisebb tálban keverjük össze a tejet és a zselatint. Egy nagyobb tálban keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a mézet, majd öntsük hozzá a tejes keveréket, és keverjük csomómentesre.

Készítsük el a tésztát: egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. Egy nagyobb tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot és a mézet, majd elektromos habverővel keverjük össze. Kanalazzuk hozzá a kefirt, és csorgassuk bele az olajat is, keverjük teljesen egyneművé. Forgassuk hozzá a lisztes keveréket.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük rá a tésztát, és egy spatulával egyengessük el. Süssük a tésztát 30 percig.

Ha megsült, vegyük ki a sütőből, várjuk meg, amíg egy kicsit hűl, majd vágjuk félbe úgy, hogy két egyenlő téglalapot kapjunk. Kenjük meg mindkét oldalát viszonylag vastagon a mascarponés krémmel, majd borítsuk össze. Mikróban olvasszuk fel a csokit és a vajat, és kenjük meg vele a piskóta tetejét. Tegyük hűtőbe a süteményt két órára fogyasztás előtt. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon